Inleiding

Om de feitelijke ontwikkelingen in de detailhandel scherper te volgen, hebben de provincies Noord-Brabant, Noord-Holland, Utrecht en Zuid-Holland in 2021 een nieuw koopstromenonderzoek laten uitvoeren. Het Koopstromenonderzoek 2021 (KSO2021) levert nieuwe data en inzichten op over het profiel, koopgedrag en oordeel van meer dan 100.000 consumenten en over het functioneren van centrumgebieden.

De basis van het onderzoek vormt een grootschalige consumentenenquête onder inwoners van de provincies. In onze gemeente is deze enquête ook uitgevoerd. De enquête brengt de (ruimtelijke) koop oriëntatie alsmede het (meer kwalitatieve) koopgedrag van de bevolking in beeld. Voor grensgemeenten ligt het onderzoeksgebied in zowel Nederland als België.

Onderscheid

In het onderzoek wordt onderscheid gemaakt in drie soorten verkooppunten: dagelijks, recreatief (mode, luxe en vrije tijd) en doelgericht (elektronica, doe-het-zelf, woninginrichting, tuin en plant).

Resultaten Bladel

De resultaten zijn voor de gehele gemeente Bladel als ook voor het centrum van Bladel en Hapert samengevat in drie factsheets (zie hieronder). De factsheets zijn opgesteld aan de hand van data en de enquête. Ze geven informatie over het functioneren van de gemeente en in het bijzonder van het centrum van Bladel en Hapert.

Heb je interesse in het totale onderzoek, dan kun je dit terugvinden via www.kso2021.nl.