Tussen april en eind 2023 voert Heijmans werkzaamheden uit aan de Oude Provincialeweg in Hapert, in opdracht van gemeente Bladel. In drie fases worden de riolering en inrichting van de weg vernieuwd. Tijdens deze fases is de weg afgesloten voor alle verkeer.

De planning en voortgang zijn te volgen via de Heijmans bouwapp (android / IOS). Hier kun je ook met vragen of opmerkingen terecht.

Fase 1

Week 15 - 25

Lindenstraat – Claassenpark

Fase 2

Week 26 – 37

Claassenpark – Julianalaan

Fase 3

Week 38 - 45

Julianastraat – Nieuwstraat / De Wijer

Herinrichting

De Oude Provincialeweg wordt ingericht naar het ontwerp van RA Ingenieurs. Hierbij is gekeken naar de effecten boven én onder de grond, zoals water en verkeersdoorstroming. Zo wordt er asfalt gelegd waardoor het verkeer minder geluidsoverlast voor de omgeving oplevert. Ook worden er nieuwe voorzieningen geplaatst zoals bomen en straatmeubilair.

Vernieuwing riolering

De riolering wordt vernieuwd en gesplitst in twee delen. Voortaan wordt regenwater apart opgevangen en teruggebracht in de grond.

Tijdelijke bushaltes

Tijdens de werkzaamheden worden de bushaltes (lijn 19 en 319) aan de Oude Provincialeweg vervangen door tijdelijke haltes aan de N284, bij kruispunt De Wijer.