Grondstoffencentrum KBP

De milieustraten in de gemeenten Eersel en Bladel zijn deels verouderd en ook niet toekomstbestendig. Daarom waren de gemeenten Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden voornemens om een nieuw, gezamenlijk grondstoffencentrum te realiseren op het Kempisch Bedrijven Park (KBP). 

Veel meer dan een milieustraat

Een grondstoffencentrum is veel meer dan (alleen) een plek om afval- en grondstoffen in te nemen. Hergebruik van goederen en grondstoffen én voorlichting daarover, staan centraal. We spreken daarom ook niet meer van een milieustraat, maar van een grondstoffencentrum. Naast het inzamelen en intensief scheiden van afval, is er bij een grondstoffencentrum ook plaats voor bv. educatie, om het belang van hergebruik te laten zien, een ‘Repair Café’, kringloopactiviteiten en sociale werkgelegenheid.

Laatste update

In december 2022 hebben de gemeenten Reusel-De Mierden en Bladel besloten om af te zien van een grondstoffencentrum op het KBP. Dat plan gaat dus niet door. De gemeenten gaan nu kijken in hoeverre zij (al dan niet gezamenlijk) toch nog uitvoering kunnen geven aan hun circulaire ambities.