Ingang van het Praktijkhuis

Waarom een Praktijkhuis?

Met de komst van de Participatiewet moeten gemeenten meer doen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te krijgen en te houden. Met deze taak is er in de gemeente Bladel onder andere ingezet op de realisatie van het Praktijkhuis.

Wat is het Praktijkhuis?

Het Praktijkhuis is een plek waar volwassenen uit de gemeente Bladel met een afstand tot de arbeidsmarkt de gelegenheid krijgen om vaardigheden te leren, werkritme op te bouwen en hun talenten verder te ontwikkelen. Op die manier kunnen deelnemers van het Praktijkhuis beter meedoen in de maatschappij, bijvoorbeeld als vrijwilliger of misschien wel in een betaalde baan. Uitgangspunt van deelname aan het Praktijkhuis is dan ook uitstroom in de breedste zin van het woord: van reguliere arbeid tot vrijwilligerswerk en alle vormen van (gesubsidieerde) arbeid daar tussen in.

De Praktijkwinkel

De Praktijkwinkel is een kringloopwinkel waar tweedehands producten worden verkocht tegen kleine prijzen door deelnemers van het Praktijkhuis. Ook worden er spullen verkocht die in het Praktijkhuis gemaakt zijn. De medewerkers maken de Praktijkwinkel bijzonder. Zij leren hier nieuwe vaardigheden en doen werkervaring op waardoor ze beter mee kunnen doen in de maatschappij. Fouten maken mag, dit maakt onderdeel uit van het leerproces!

Geïnteresseerd of nog vragen?

Kom gerust een kijkje nemen of neem contact op.

Praktijkhuis Bladel

Burgemeester Goossensstraat 48
5531 HE Bladel
tel: 06 - 11 80 92 85 (coördinator Anja Maas)
e-mail: praktijkhuis@bladel.nl

 

Praktijkwinkel Bladel

Gindrapassage 8
5531 CP Bladel
Openingstijden: www.bladelcentrum.nl/praktijkwinkel-bladel(externe link)