De gemeente Bladel zoekt, met het vertrek van Remco Bosma per 1 februari, een nieuwe burgemeester. Tot er een nieuwe burgemeester is benoemd, neemt de heer Willibrord van Beek het burgemeestersambt in de gemeente Bladel tijdelijk waar.

Ga jij als burgemeester voor de bloei van de gemeente Bladel? De vacature voor een nieuwe burgemeester is opengesteld. De hele tekst is hier(externe link) te lezen.

De gemeenteraad stelde een profiel op waarin staat wat voor soort burgemeester de gemeente Bladel zoekt. Om te komen tot een goed profiel, riep de gemeenteraad begin dit jaar de hulp in van inwoners. Inwoners konden tot 5 februari hun mening geven via www.mijnburgemeesterbladel.nl(externe link). Dat deden ruim 470 mensen! Ze zijn het er van harte over eens dat de burgemeester vooral informeel moet zijn. Ook blijkt dat mensen graag iemand zien die zich opstelt als een burgermoeder/burgervader en die daarbij gevoelens toont. De reacties op de enquête zijn verwerkt in de profielschets die op 8 maart 2023 door de gemeenteraad werd vastgesteld (profielschetsvergadering(externe link)). Onder aan deze pagina kun je de profielschets downloaden. In juli 2023 weten we wie de nieuwe burgemeester van Bladel wordt. Hij of zij start in oktober 2023.

Op 8 maart 2023 werd de profielschets voor een nieuwe burgemeester door de gemeenteraad vastgesteld. Tijdens de vergadering overhandigde voorzitter van de vertrouwenscommissie Toon van Dun de profielschets aan de Commissaris van de Koning, Mr. Ina Adema.