Voorwerp plaatsen op of aan de weg

Vergunningen en meldingen worden behandeld door de afdeling VTH Bladel. Wil je meer informatie of een afspraak maken? Neem dan op werkdagen tussen 9 en 12 uur telefonisch contact op via 0497 - 36 16 36 of maak een afspraak via het contactformulier.

Wat is het?

  • Je mag niet zomaar de weg, de stoep of een gedeelte ervan gebruiken. Bijvoorbeeld voor het plaatsen van een steiger, container of bouwmaterialen.
  • Als je dat toch wilt doen dan vraag je een ontheffing aan bij de gemeente.

Voor het plaatsen van (bouw)containers is er een apart product met informatie daarover. Ook is hiervoor een apart aanvraagformulier, welke bij het product staat, dat gebruikt moet worden bij het vragen van toestemming voor het plaatsen van een (bouw)container.

Wat moet ik doen?

Je vraagt de ontheffing aan bij de gemeente. Je moet hiervoor gebruik maken van het aanvraagformulier.

Wil je een voorwerp plaatsen voor de opslag van roerende zaken? Dan kan het zijn dat je een omgevingsvergunning nodig hebt. Via het Omgevingsloket kun je nagaan of je een omgevingsvergunning nodig hebt.

Kosten

De kosten voor het in behandeling nemen van een aanvraag bedragen € 17,30. Deze kosten zijn niet van toepassing voor zover de aanvraag betrekking heeft op het plaatsen van een (bouw)container, bouwhekken of bouwmaterialen.

Hoe lang duurt het?

Binnen 8 weken ontvang je bericht of je de ontheffing krijgt.

Bezwaar maken

Als je het niet eens bent met de beslissing van de gemeente dan kun je binnen 6 weken bezwaar maken.