Sociale huurwoningen zijn goedkopere huurwoningen die meestal eigendom zijn van een woningcorporatie. Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning moet je aan bepaalde voorwaarden(externe link) voldoen.

Wat moet ik doen?

In de gemeente Bladel worden woningen verhuurd door diverse woningstichtingen. Vanaf 2 maart 2021 worden de sociale huurwoningen van de verschillende woningcorporaties aangeboden op één platform: www.wooniezie.nl(externe link).

Woningzoekenden hebben met één inschrijving bij Wooniezie toegang tot (sociale) huurwoningen van alle aangesloten corporaties in de regio. Woningzoekenden kunnen daarom ook reageren op woningen in andere gemeenten of kernen. Het zoekgebied en het aanbod van woningen wordt hierdoor groter.

Al ingeschreven bij Woningstichting de Zaligheden (WSZ) als woningzoekende?

Bij WSZ ingeschreven woningzoekenden krijgen in de week van 1 februari een e-mail of brief met de vraag of hun inschrijving meegenomen mag worden naar Wooniezie. Heeft de woningzoekende geen bezwaar, dan zet de WSZ de gegevens over naar Wooniezie. Tussen dinsdag 2 maart en donderdag 4 maart ontvangen zij een activeringsmail. Vanaf dan kunnen woningzoekenden reageren op woningen op www.wooniezie.nl(externe link).

Wanneer woningzoekenden bij meerdere woningcorporaties staan ingeschreven geldt automatisch de langste inschrijftijd.

Op de website van WSZ is een pagina aangemaakt over de overgang naar Wooniezie: Veel gestelde vragen(externe link)

De verschillende woningcorporaties actief in Bladel

Woningstichting de Zaligheden

In de gemeente Bladel bestaat het woningbezit van Woningstichting de Zaligheden uit 1.150 woningen in verschillende categorieën. Dit zijn eengezinswoningen, appartementen, seniorenwoningen, servicewoningen en (kleinere) woningen.

Voor informatie kun je contact opnemen met Woningstichting de Zaligheden: Dijk 16 / Postbus 161, 5520 AD Eersel, t. 0497 - 51 78 35 e. wsz@wsz.nl w. www.wsz.nl(externe link)

Wooninc.

De focus is naast jongeren en gezinnen met een laag inkomen vooral gericht op ouderen. In de Kempengemeenten wordt het concept Wooninc.Plus toegepast. Dit zijn appartementen met extra service waardoor ouderen in staat worden gesteld langer zelfstandig te wonen.

In Bladel heeft Wooninc. in totaal 66 woningen: 33 zorgwoningen aan de Rondweg (grenzend aan RSZK Kempenland) en 33 servicewoningen aan de Wielewaal. Alle woningen zijn speciaal voor 55-plussers.

Indien je interesse hebt in één van deze woningen, neem je dan contact op met Anja Jablonski via 040 - 265 44 67 of via ajablonski@wooninc.nl. Voor bepaalde locaties gelden aanvullende voorwaarden. Mensen met een CIZ-indicatie hebben hierbij voorrang.

De contactgegevens(externe link) van Wooninc. zijn hier te vinden.

Woningstichting Mooiland Vitalis, Tilburg

De Woningstichting Mooiland Vitalis beheert 30 seniorenwoningen aan de Koolbogt in Bladel en 8 appartementen voor alle leeftijden aan de Kerkstraat en Molenstraat in Hapert.

De contactgegevens(externe link) van Mooiland Vitalis voor meer informatie kun je hier vinden.

MVGM Wonen

De woningen van MVGM Wonen worden niet via Wooniezie aangeboden. MVGM gebruikt een eigen website om woningen aan te bieden: https://ikwilhuren.nu/(externe link)

MVGM Wonen verzorgt de toewijzing van 18 stuks 55+ appartementen aan Laar 8 tot en met 42 (plan Mastbos) te Bladel.

Voor inschrijving en/of nadere informatie kun je contact opnemen met: MVGM Wonen, Mahatma Gandhilaan 8A, 5653 ML Eindhoven, t. 040 – 282 47 77 e. Verhuur.eindhoven@mvgm.nl w. http://www.mvgm.nl(externe link)