Informatieplein (voor hulp en advies)

Sinds september 2023 kun je bij het Informatieplein terecht voor tips en praktische hulp bij vragen over allerhande zaken. Wil je beter Nederlands leren, online toeslagen aanvragen of voortaan zelf dat digitale formulier invullen? Heb je vragen over de digitale overheid of wil je meer grip op je geldzaken krijgen? Met al deze vragen kun je terecht bij het Informatieplein.

Waar vind ik het Informatieplein?

Je vindt het informatieplein in Bladel en Eersel. 

Tot voor kort was het Informatieplein bij KempenPlus, maar vanaf 8 april 2024 vind je het Informatieplein in Bibliotheek Bladel. Het Informatieplein vindt plaats op maandag in de oneven weken van 14:00-16:00 uur. Bovendien wordt het Informatieplein dan ook uitgebreid met Het Juridisch Loket.

  • Het Werkplein bij KempenPlus in Bladel: op maandag in oneven weken van 14.00 - 16.00 uur
    Vanaf 8 april vind je het Werkplein in de bibliotheek van Bladel.
  • De bibliotheek in Eersel: op woensdag in de even weken van 14.00 - 16.00 uur.

Welke organisaties zijn aanwezig op het Informatieplein?

Het Juridisch Loket 

Het Juridisch Loket geeft gratis persoonlijk juridisch advies aan mensen met een laag inkomen en weinig spaargeld. De adviezen gaan over alle rechtsgebieden, waaronder ontslag, huren, scheiden en buren. Loop gerust binnen tijdens het Informatieplein in Bladel met je vragen over juridische zaken; het is niet nodig om een afspraak te maken. Neem wel je gegevens mee over inkomen en spaargeld en belangrijke papieren zoals brieven of contracten.

Over het Informatieplein 

Kortom: heb je vragen, wil je hulp of advies óf heb je behoefte aan een luisterend oor? Misschien wil je weten of je eventueel recht hebt op subsidies of voorzieningen? Kom dan op maandagmiddag in de oneven weken van 14:00-16:00 uur naar het Informatieplein. Vanaf maandag 8 april vind je het Informatieplein in Bibliotheek Bladel (Markt 4, 5531 BA Bladel). Je loopt gewoon binnen zonder afspraak en de hulp is gratis voor iedereen! Meer informatie over het Informatieplein en de data vind je op de website van Bibliotheek De Kempen: https://www.bibliotheekdekempen.nl/ 

Met welke vragen kan ik er terecht?

  • Advies over administratie, formulieren en juridische zaken.
  • Digitaal: digitale overheid, internetten en smartphone
  • Geldzaken: financieel fit, geldzorgen, subsidies/toeslagen
  • Taal: lezen, praten en schrijven.