Taxbus

Als u niet (ver) kunt lopen, fietsen of autorijden en u kunt niet met het openbaar vervoer reizen, is Taxbus een mogelijke oplossing. Taxbus, ofwel het Collectief Vraagafhankelijk Vervoer (CVV) is bedoeld om sociale contacten te onderhouden, zoals bezoek aan vrienden en familie, ziekenbezoek en vervoer van en naar NS-stations. Taxbus werkt net iets anders dan een gewone taxi. Zo mag Taxbus 15 minuten eerder of later dan het afgesproken tijdstip bij u aankomen. Ook kan er tijdens de rit een stukje worden omgereden om andere reizigers op te halen of weg te brengen. Daarom is Taxbus goedkoper dan de gewone taxi. Reizigers betalen een vast bedrag per kilometer en een opstaptarief. De Taxbus mag niet gebruikt worden voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer en vaste ritten naar dagbesteding of dagbehandeling. Kijk voor meer informatie op https://taxbus.nl/de-kempen.

Individuele vervoersvoorziening

Als u vanwege uw beperkingen niet in staat bent om in uw vervoer op de korte en middellange afstanden te voorzien, kunt u een aanvraag voor een individuele vervoersvoorziening doen, zoals een scootmobiel, drie-wielfiets of bijzondere fiets. Afhankelijk van uw beperkingen, uw vervoersbehoefte en mogelijke voorliggende oplossingen, komt u in aanmerking voor een individuele vervoersvoorziening. Een elektrische tweewiel-fiets, een tweewielscooter en een ligfiets worden als algemeen gebruikelijk beschouwd, omdat deze voorzieningen ook door personen zonder beperking gebruikt worden en deze voorzieningen in de reguliere detailhandel verkrijgbaar zijn. De laatstgenoemde voorzieningen komen daarom in de meeste gevallen niet voor vergoeding in aanmerking. Voor een individuele vervoersvoorziening betaalt u een eigen bijdrage.

Wat moet ik doen?

Wanneer u in aanmerking wilt komen voor een vervoersvoorziening of als u er meer informatie over wilt, dan kunt u contact opnemen met het Zorgloket. U kunt het Zorgloket tijdens openingsuren (op werkdagen tussen 9.00-12.00 uur)  telefonisch bereiken via 0497-361636 of u kunt zich melden bij de receptie van het gemeentehuis. Let op: momenteel is het zorgloket enkel telefonisch bereikbaar of op afspraak te bezoeken.