Prijzen ingebruikgeving en overige verhuringen per 2014

SoortPrijs in euro's:
Ingebruikgeving3,5% waarde volgens verkoopprijzen gemeente
Paardeweitje0,09 p/m2 - p.j. (regionale norm pachtnormenbesluit)
Volkstuin0,159 en 0,135 p/m2 - p.j.
Canon erfpacht landbouwgronden/pachtregionale norm volgens het Pachtnormenbesluit 736,00 per ha per jaar, of afwijking op advies taxateur
Erfpacht verenigingenErfpacht verenigingen 5% commerciële waarde op basis van taxatie
Pacht van de jacht6,46 per ha per jaar
Terras102,15 (< 50 m2 ) + 2,97 p/m2 - p.j. (> 50 m2)
Parkeerplaatsen138,19 per jaar p.p

Wat is het?

Als je grond van de gemeente wilt gebruiken, heb je toestemming nodig van de gemeente. Bijvoorbeeld als je gemeentegrond wilt gebruiken:

  • als tuin of wei;
  • voor opslag van bouwmaterialen;
  • om een container op te plaatsen.

Huren gemeentegrond Voor het huren van een strook gemeentegrond kun je een schriftelijk verzoek indienen bij burgemeester en wethouders. Daarin vermeld je de grootte van het perceel en de ligging. Naar aanleiding van je verzoek krijg je een schriftelijke reactie of je in aanmerking komt voor de huur van de gemeentegrond.

Huren en pachten van landbouwgrond Op dit moment is er nauwelijks grond beschikbaar. Voor het huren of kopen van een stuk landbouwgrond kun je een schriftelijk verzoek indienen bij burgemeester en wethouders. Daarin vermeld je de verlangde grootte van het perceel en de eventuele ligging. Je naam wordt dan op de wachtlijst geplaatst. Als er grond vrijkomt binnen je interesses, word je benaderd.

Huren van een paardenweitje De gemeente heeft maar twee paardenweitjes in bezit. Momenteel zijn beide paardenweitjes toegewezen.

Huren van een volkstuintje Je kunt je inschrijven voor een volkstuintje bij de volgende personen:

Volkstuinvereniging Bladel Inl. I.van der Sanden, p/a Antoon Coolenlaan 98, 5531 SZ Bladel, tel. 0497-384170 of mail naar volkstuinverenigingbladel@gmail.nl(externe link) www.volkstuinverenigingbladel.nl(externe link)

Volkstuinvereniging Hapert, De Bonkelaar 34, 5527 GD Hapert, tel. 0497-387632 m.penson@rpsystems.nl

Inl. de heer Oppers, Lijsterstraat 16, 5527 HT Hapert, tel. 0497-387521

Wat heb ik nodig?

Voor het huren of kopen van een stuk landbouwgrond dien je een schriftelijk verzoek in bij burgemeester en wethouders. Daarin vermeld je de verlangde grootte van het perceel en de eventuele ligging.

Ook voor het huren van een paardenweitje dien je je schriftelijk aan te melden.