Pagina opties

Groter
RSS

Nieuws

RSS-feed

 • 60-jarig huwelijk echtpaar Sleddens

  Burgemeester Remco Bosma is vandaag het echtpaar Sleddens gaan feliciteren.

 • Zend uw mooiste foto van de gemeente Bladel in!

  winnende foto 2020 van Susan Bastings

  In januari 2022 verschijnt de gemeentegids voor 2022, die het bedrijf Akse Media uitgeeft in samenwerking met de gemeente Bladel. Ook dit jaar willen we de gids samen met u maken. Daarom wordt er wederom een fotowedstrijd georganiseerd, waarbij u uw mooiste foto’s die in de gemeente Bladel zijn gemaakt kunt opsturen.

 • Gemeente Bladel zoekt nieuwe ambassadeurs!

  Twan en Sill van DeMaackers

  Het nieuwe gemeentemagazine mag dan volgend jaar pas uitkomen, bij gemeente Bladel zijn ze toch al bezig met de voorbereidingen hiervan. Daarom zijn ze op zoek naar ambassadeurs die geïnteresseerd zijn om geïnterviewd te worden voor het nieuwe gemeentemagazine.

 • Lessen uit de fraude bij de WVK-groep

  logo KempenPlus

  KempenPlus is sinds 1 juli 2019 het Participatiebedrijf van de Kempengemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden. Het bedrijf is ontstaan door het samengaan van WVK-groep en een deel van ISD de Kempen.

 • De zomer in met Blauwgroen Bladel!

  logo blauwgroen bladel

  Het klimaat verandert. Steeds vaker hebben we te maken met hevige regenbuien, periodes van droogte en hoge temperaturen. Deze extreme weersomstandigheden gaan we in de toekomst steeds vaker zien. Gelukkig kunnen we ons hierop voorbereiden. De gemeente Bladel is hier al mee bezig. Maar ook uw hulp is nodig. Maar liefst 75% van de grond in de gemeente is namelijk in bezit van inwoners. 

 • Wegonderhoud aan De Langrijt, Goorland en De Vliegert

  wegwerkzaamheden bord

  KWS Infra Eindhoven gaat, in opdracht van gemeente Bladel, wegwerkzaamheden uitvoeren aan de Goorland, een deel van De Vliegert en aan de Langrijt. De huidige grasbetontegels worden uitgebroken, het asfalt wordt verbreed en de wegen worden opnieuw geasfalteerd.

 • Wilt u meepraten over de Verkeersvisie Bladel?

  2 fietsers

  Tijdens feestjes heeft iedereen verstand van verkeer. Laat die mening eens horen op een andere plaats. Juist nu is uw betrokkenheid belangrijk, omdat de gemeente Bladel een Verkeersvisie aan het opstellen is voor de komende tien jaar.

 • 22 partijen tekenen Kempisch Preventieakkoord

  Kempisch preventie akkoord

  Op 7 juni tekenden de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden samen met 18 andere partijen het Kempisch Preventieakkoord. Met het ondertekenen geven deze partijen aan zich gezamenlijk in te spannen om de gezondheid in de Kempengemeenten te bevorderen.

 • Onderzoek inwonerspanel over Transitievisie Warmte

  Inwonerspanel

  Het digitaal inwonerspanel van de gemeente Bladel wordt ingezet om inwoners vanaf 16 jaar makkelijk en snel hun mening te laten geven over allerlei onderwerpen. Veel inwoners doen hier al aan mee. In juni staat een nieuw onderzoek gepland.

 • Inschrijvingen gebruik sporthallen X-sport Bladel en Eureka Hapert seizoen 2021-2022

  sporthal X sport

  Ook komend seizoen worden er, voor de binnensporten, weer ruimtes beschikbaar gesteld in de sporthallen X-sport in Bladel en Eureka te Hapert.

 • Voortgang controle bedrijven en bedrijfswoningen op bedrijventerrein De Sleutel

  gemeentewapen

  Begin 2019 is een start gemaakt met controles van bedrijven en bedrijfswoningen op bedrijventerrein de Sleutel in Bladel. Inmiddels is een groot deel van de bedrijven en bedrijfswoningen gecontroleerd door VTH de Kempen.

 • Heeft u het NL-Alert testbericht ontvangen? Praat erover met uw buren

  actie Laad 'm op en laat 'm aan

  Ontving u het NL-Alert testbericht op maandag 7 juni? Dan weet u hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Toch is het ontvangen van het NL-Alert testbericht niet voor iedereen vanzelfsprekend.

 • Vervangen waterleidingen Netersel

  wegwerkzaamheden

  In De Lei, Fons van der Heijdenstraat en Carolus Simplexplein in Netersel gaat Brabant Water vanaf 14 juni de waterleidingen vervangen. Het waterleidingnet in deze wijk is grotendeels in de jaren 1954 aangelegd en daarom aan vernieuwing toe.

 • Commissievergaderingen in juni 2021

  raadszaal

  In juni 2021 vinden drie commissievergaderingen plaats:

 • Open, tenzij: in stap 3 met voorwaarden bijna alles open

  coronaregels

  Er worden nu snel steeds minder mensen met corona in het ziekenhuis opgenomen. En het aantal mensen dat gevaccineerd wordt, stijgt hard. Daarom heeft het kabinet besloten stap 3 van het openingsplan een paar dagen eerder te zetten. Per zaterdag 5 juni zijn de meeste locaties in ons land open onder voorwaarden. Met coronatoegangsbewijzen kan er voor sommige activiteiten meer, zoals meer  bezoekers.

 • Werkzaamheden aan de Castersedijk

  wegwerkzaamheden

  Vanaf 25 mei t/m 2 augustus gaat Brabant Water de waterleidingen vervangen in de Castersedijk. Het waterleidingnet in deze straat is grotendeels in de jaren 60 aangelegd en daarom aan vernieuwing toe.

 • Resultaten onderzoek Inwonerspanel over cohousing en gemeenschappelijk wonen

  cohousing

  In april werd via het Inwonerspanel onderzoek gedaan naar de mening van inwoners over cohousing en gemeenschappelijk wonen en hun interesse om deel te nemen aan een dergelijke woonvorm. Aan dit onderzoek deden 603 mensen mee, een respons van 67%.

 • Gedeeltelijke huurcompensatie corona lokale culturele organisaties

  afbeelding geld

  Veel culturele organisaties in de gemeente Bladel hebben het zwaar door de coronamaatregelen. Om hen financieel te compenseren, heeft de gemeente Bladel tijdelijk beleid opgesteld. Culturele organisaties die een locatie huren van de gemeente kunnen nog tot 1 juli 2021 huurcompensatie aanvragen voor de periode 1 april t/m 31 december 2020.

 • Dak zoekt zonnepanelen

  zonnepanelen

  Wilt u hernieuwbare energie opwekken maar heeft u niet (voldoende) dak in eigendom? Of heeft u een (mogelijk) geschikt dak voor zonnepanelen maar kunt of wilt u niet zelf de investering leveren? Dan kunt u meedoen aan het project ZonopdeKempen van KempenEnergie.

 • Kind en Scheiding: ondersteuning in de Kempen

  poster Kind en Scheiding

  Heeft u vragen over scheiden met kinderen? Dan kunt u terecht bij Centrum voor Jeugd en Gezin+ (CJG+) de Kempen.

 • Wie wordt de nieuwe dorpsdichter van de gemeente Bladel?

  De gemeente Bladel heeft afgelopen jaren twee dorpsdichters gehad; Jan Smets beet het spits af als eerste dorpsdichter. Jan van Limpt werd na twee jaar zijn opvolger. We zijn nu weer op zoek naar een nieuwe dorpsdichter! Wie wordt de nieuwe dorpsdichter van de gemeente Bladel?

 • Brief van de burgemeester aan alle inwoners

  Beste inwoners van de gemeente Bladel,

  Het gaat de goede kant op met de coronacijfers! Elke dag worden er minder mensen positief getest, minder mensen worden opgenomen op de IC’s en gelukkig dalen de sterftecijfers. Ook in het dagelijks leven mag er weer iets meer: we kunnen met het gezin weer een terrasje doen, u kunt gaan shoppen met uw zoon of dochter of een bezoek brengen aan de sportschool.

 • Koninklijke onderscheiding voor René Walenberg uit Bladel

  René Walenberg uit Bladel is op 28 mei 2021 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding uitgereikt door burgemeester Remco Bosma van de gemeente Bladel.

 • Samenwerken aan denormalisering van drugs(gebruik) in Oost-Brabant

  actie mis niks skip die trip

  Drugs(gebruik) minder normaal maken is niet één, twee, drie voor elkaar. Toch deinzen de 37 gemeenten in Oost-Brabant, GGD Hart voor Brabant, GGD Brabant Zuidoost en Novadic Kentron daar niet voor terug. De komende jaren werken zij stap voor stap samen aan denormalisering van drugsgebruik.

 • Asfaltonderhoud gemeente Bladel

  wegwerkzaamheden

  Tussen 7 en 25 juni gaat KWS Infra Eindhoven, in opdracht van de gemeente Bladel, onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan verschillende asfaltwegen.

 • Realisatie van De Groene Long weer een stapje dichterbij

  Op 20 mei heeft een overgrote meerderheid van de gemeenteraad ingestemd met het ontwerp voor De Groene Long. Ook heeft zij het benodigde budget vrijgegeven voor de realisatie. Met dit besluit zijn de plannen rond en kan de voorbereiding van de realisatie van start.

 • Probeer nu een gratis e-bike voor 1 week!

  probeer een e-bike 1 week gratis

  Een e-bike als alternatief voor de auto of het OV is gezond, snel en goedkoop. Als inwoner van Zuidoost-Brabant krijgt u nu de mogelijkheid om er eentje uit te proberen. Helemaal gratis!

 • Bevolkingsonderzoek borstkanker

  bevolkingsonderzoek borstkanker in Bladel

  Vanaf midden juni staat het mobiele onderzoekscentrum voor het bevolkingsonderzoek borstkanker in Bladel. Vanwege de uitbraak van het coronavirus was het bevolkingsonderzoek borstkanker tijdelijk stilgelegd. Inmiddels zijn verschillende maatregelen genomen om gefaseerd en veilig te kunnen screenen binnen de COVID-richtlijnen.

 • Wordt uw bedrijf ook hard geraakt door de crisis? Stop criminele weldoeners!

  pas op voor criminele investeerders

  Bericht voor ondernemers

  Veel ondernemers hebben (grote) financiële problemen door de coronacrisis. Daarom is het juist nu voor criminelen interessant om in een noodlijdende onderneming te investeren.

 • Stap 2: Sportscholen open en buiten meer mogelijk

  stap 2 buiten meer mogelijk en binnensportlocaties open

  Het aantal mensen dat met corona in het ziekenhuis ligt, neemt iets af. Inmiddels zijn er meer dan 6 miljoen vaccinaties tegen corona gezet en worden steeds meer mensen gevaccineerd. Het kabinet verwacht dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames nu snel verder af zal nemen. Daarom neemt het kabinet de tweede stap in het openingsplan op 19 mei.

 • Kent u iemand die een lintje verdient?

  Bij gelegenheid van Koningsdag werden dit jaar in de gemeente Bladel vier onderscheidingen toegekend. Kent u ook een vrijwilliger die een lintje verdient? U heeft de mogelijkheid om iemand voor een Koninklijke Onderscheiding voor te dragen.

 • Corona, winkelen en boodschappen doen

  coronavirus

  Vanaf woensdag 28 april mogen alle winkels weer klanten ontvangen zonder winkelafspraak. Voor niet-essentiële winkels gelden wel voorwaarden. Ook warenmarkten mogen volledig open op 1,5 meter.

 • Het coronavirus en de horeca en evenementen

  coronavirus

  Als gevolg van het aantal besmettingen moeten sociale contacten zoveel mogelijk beperkt worden. Daarom is de horeca gesloten sinds half oktober. Ook de meeste evenementen zijn verboden. Vanaf woensdag 28 april mogen de buitenterrassen van eet- en drinkgelegenheden weer open. Er gelden wel voorwaarden.

 • Werkzaamheden Europalaan/Helleneind Bladel

  Europalaan

  Op 28 april beginnen de werkzaamheden op de Europalaan/Helleneind in Bladel. Heijmans zal starten met het verplaatsen van diverse lichtmasten waarna Steevens zal beginnen met het aanpassen van de voet- en fietspaden. Om het veiliger te maken is er gekozen om de fietspaden en voetpaden op één hoogte te leggen. De verhoogde band tussen fietspad en het trottoir wordt dus verwijderd.

 • Preventieve bestrijding eikenprocessierups

  De eikenprocessierups is de larve van een nachtvlinder. Doordat het klimaat verandert, voelt de rups zich steeds beter thuis in Nederland. Het afgelopen jaar was er een enorme plaagdruk van deze rups in gemeente Bladel en omstreken. De brandharen van de rups veroorzaken veel klachten. Op deze pagina kunt u lezen wat de gemeente Bladel doet om de rups te bestrijden en ook kunt u een melding doen van gesignaleerde rupsen.

 • Digitaliseringsvoucher voor MKB-ondernemers

  burgemeester Bosma en wethouder Rombouts

  MKB-ondernemers in Zuidoost-Brabant kunnen vanaf 1 april een aanvraag indienen voor de Adviesregeling Digitalisering MKB 2021. Met deze regeling kunnen ondernemers subsidie krijgen om bij een expert advies in te winnen over welke bedrijfsprocessen in hun bedrijf te digitaliseren zijn, hoe dit gedaan kan worden en wat dit oplevert. De subsidie bedraagt maximaal € 1.000,00 per ondernemer. Belangrijke voorwaarden zijn dat de ondernemer in de regio gevestigd is en dat de ondernemer zelf een bedrag inlegt dat minimaal even groot is als de aangevraagde subsidie.

 • Coronacompensatie voor culturele organisaties

  gemeentewapen

  Veel culturele organisaties hebben het zwaar door de coronamaatregelen. Om hen financieel te compenseren, hebben we tijdelijk beleid opgesteld. Culturele organisaties die een locatie huren van de gemeente Bladel kunnen tot 1 juli huurcompensatie aanvragen voor de periode 1 april t/m 31 december 2020. Deze huurcompensatie betekent dat 50% van de huur in deze periode wordt kwijtgescholden.

 • Brief burgemeester Bosma aan ondernemers

  burgemeester Bosma

  Beste ondernemer,

  Corona is nu een jaar in Nederland en in de wereld. We hadden vorig jaar niet kunnen vermoeden dat dit virus ons gewone en werkende leven zo lang en zo ingrijpend zou beïnvloeden. Termen als ‘het nieuwe normaal’ en ‘anderhalve meter samenleving’; het zijn woorden die compleet zijn ingeburgerd. Uit noodzaak zijn er allerlei maatregelen getroffen om het virus zoveel mogelijk in te dammen. Ik weet dat al deze maatregelen voor u enorme uitdagingen opwerpen. Het niet zoals vroeger gastvrij mogen ontvangen van mensen, geen mogelijkheid tot een praatje met klanten en vooral de sluiting van het bedrijf waar u elke dag alles voor doet.

 • Voorlopig ontwerp Gemeenschapshuis aan de Markt in voormalige Rabobank Bladel

  Het Stichtingsbestuur van Den Herd en het college van burgemeester en wethouders zijn enthousiast over het voorlopig ontwerp van het nieuwe gemeenschapshuis aan de Markt van architectenbureau GROUP A.

 • Kind en Scheiding; ondersteuning in de Kempen

  Kind en scheiding flyer

  Heeft u vragen over scheiden met kinderen? Dan kunt u terecht bij Centrum voor Jeugd en Gezin+ (CJG+) de Kempen.

 • Omgevingsvisie kern Hapert en Stedenbouwkundige visie

  Fons d'Haens

  In Hapert speelt een groot aantal ontwikkelingen. Om de huidige en toekomstige ontwikkelingen goed te kunnen beoordelen en ontwikkelen, is in maart 2019 besloten om een Omgevingsvisie voor de kern Hapert op te stellen. Onderdeel van deze Omgevingsvisie is een stedenbouwkundige visie voor Hapert.

 • Brief van de gemeenteraad van gemeente Bladel

  gemeenteraad Bladel

  Beste inwoners van de gemeente Bladel,

  Het nieuwe jaar is gestart. Als gekozen vertegenwoordiging van de inwoners willen we u een hart onder de riem steken. Maar niet voordat we als raadsleden hebben stilgestaan bij het feit dat we aan het begin van een nieuwe fase in de coronacrisis staan.

 • Een bijzonder verhaal: een kaart voor Hugo de Jonge

  brief Hugo de Jonge

  Enkele weken geleden besloten we om een kaart te sturen naar Hugo de Jonge. In deze tijd is het namelijk belangrijk om elkaar te steunen. Hugo de Jonge heeft op dit moment geen makkelijke taak in zijn huidige functie als minister. We besloten daarom om ook hem een hart onder de riem te steken.

 • Definitief ontwerp voor De Groene Long gereed

  ontwerp groene long

  Van 13 tot en met 26 januari kon iedereen reageren op het conceptontwerp voor de inrichting van De Groene Long. Het ging hierbij zowel over de realisatie van fase 1 van het dorpspark als over de visie op de ontwikkeling van het hele gebied in de komende jaren.

 • Politiek saai? Niet na het volgen van deze cursus!

  raadzaal

  Op woensdag 2 en 9 juni 2021 starten in gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden de cursus Politiek Actief. Deelnemers leren hoe de lokale democratie werkt en nemen een kijkje achter de schermen van de lokale politiek en het gemeentebestuur.

 • Brief van de burgemeester voor verenigingen

  burgemeester Bosma

  Beste inwoners,

  Dit jaar is het moment om eens wat minder over de jaarcijfers, targets en doelen te praten… Het was een bizar jaar met de COVID-19 pandemie die in alle hevigheid uitbarstte. Naast de onrust die dit veroorzaakte, werd tegelijkertijd ons sociale leven lam gelegd.

 • Doelstelling ‘energieneutraal in 2025’ ingetrokken, gemeenteraad stelt nieuw beleid vast

  gemeentewapen

  Op 5 november jl. heeft de gemeenteraad van Bladel een nieuw beleid vastgesteld voor de reductie van de uitstoot van broeikasgassen. Het doel hiervan is het voorkomen van verdere klimaatverandering. Zij heeft ook besloten de Klimaatvisie Kempengemeenten Energieneutraal in 2025 in te trekken.

 • Burgemeester Remco Bosma praat over corona

  burgemeester Bosma

  Burgemeester Remco Bosma praat over de sluiting van het Pius X-college, de sluiting van de sporthallen en over zijn zorgen rondom corona.

  https://www.youtube.com/watch?v=iXt73XSsB3Q&t=14s

 • Steunpunt coronazorgen

  Lonely

  Nu de coronacrisis zo lang aanhoudt, leidt dit bij sommige mensen tot mentale problemen. Voor iedereen in Nederland die vragen heeft of zich zorgen maakt over zichzelf of een ander is er nu het www.steunpuntcoronazorgen.nl.

 • Kabinet verlengt coronasteun banen en economie tot en met 2021

  De impact van het coronavirus op banen en economie houdt aan en de economische recessie is voorlopig niet voorbij. Daarom komt het kabinet met een steun- en herstelpakket voor ondernemers en werkenden, dat volgt op de twee eerdere noodpakketten.

 • Coronamaatregelen bij de milieustraat

  Om mogelijke besmetting met het coronavirus voor bezoekers, medewerkers en transporteurs zo klein mogelijk te houden, zijn ook bij de milieustraat beschermende maatregelen ingevoerd. Deze maatregelen komen overeen met de landelijke richtlijnen van het RIVM.

 • NEE tegen drugscriminaliteit

  Hennepteelt en productie van synthetische drugs zijn schadelijk voor mens, dier en natuur. Aan de buitenkant kunt u niet altijd zien wat er in een pand gebeurt.

 • 0800-1202, landelijk nummer voor testafspraak coronavirus

  Vanaf 1 juni kan iedereen met milde klachten die mogelijk duiden op het coronavirus, bellen naar het nummer 0800 - 1202 om een afspraak te maken voor een test bij de GGD. Het nummer is gratis en zeven dagen per week bereikbaar van 8.00 uur tot 20.00 uur. Voor het afnemen van de testen hebben GGD’en ruim 80 teststraten door het hele land ingericht.

 • Begrijpelijke uitleg over corona voor iedereen

  In deze tijd van crisis is toegankelijke informatie voor iedereen van levensbelang. Voor laaggeletterden en mensen met een verstandelijke beperking zijn speciale communicatiemiddelen ontwikkeld.

 • Gemeente Bladel dumpt drugsvaten

  Weet u wat hierachter schuilgaat?

  Op woensdag 12 februari werd een groot laboratorium voor synthetische drugs in Hapert ontdekt. Toevallig voerde de gemeente Bladel in dezelfde week campagne om meer bekendheid te geven aan drugscriminaliteit.

 • Groot drugslab opgerold in Hapert

  De politie heeft in Hapert op woensdagmiddag 12 februari een groot drugslab opgerold. Er werden twee verdachten uit Eindhoven aangehouden.

 • Gemeente Bladel deelnemer aan aanpak tegen drugsgebruik

  In 2020 slaan 38 Brabantse gemeenten, Novadic-Kentron, GGD Brabant-Zuidoost, GGD Hart voor Brabant, politie en regiobureau Integrale Veiligheid de handen ineen om het steeds normaler worden van drugsgebruik tegen te gaan.