Pagina opties

Groter
RSS

Nieuws

RSS-feed

 • Coronamaatregelen bij de milieustraat

  Om mogelijke besmetting met het coronavirus voor bezoekers, medewerkers en transporteurs zo klein mogelijk te houden, zijn ook bij de milieustraat beschermende maatregelen ingevoerd. Deze maatregelen komen overeen met de landelijke richtlijnen van het RIVM.

 • Kamperen bij de boer voor jeugd tot 18 jaar toch mogelijk dit jaar

  Wat begin deze maand nog onmogelijk leek, kan nu met wat aanpassingen toch doorgaan. Omdat de jeugd tot 18 jaar onderling geen anderhalve meter afstand meer hoeft te houden, kan deze groep wel ‘Kamperen bij de boer’.

 • Wijzigen openingstijden KCC tijdens vakantie

  Tijdens de vakantieperiode zijn de openingstijden van het Klant Contact Centrum (KCC) gewijzigd. Van 13 juli tot en met 21 augustus is er op woensdag geen avondopenstelling en is het KCC geopend tot 16.00 uur.
  Van 27 juli tot en met 14 augustus geldt dit ook op maandag.

 • Waterschijf van vijf

  Waterschap de Dommel heeft een 'Waterschijf van Vijf' opgesteld, die vol staat met weetjes en tips over hoe u bewuster om kunt gaan met water. Want elke druppel telt. Meer informatie: www.dommel.nl/waterschijf-van-vijf.

 • Taxbus vangnet voor OV en buurtbussen tot 1 september

  Daar waar in Brabant geen buslijnen meer rijden, met name door het wegvallen van de buurtbussen, kunnen reizigers gebruik maken van de regiotaxi’s, in onze regio de Taxbus (vervoer van deur tot deur). Deze maatregel geldt in ieder geval tot 1 september 2020.

 • Asbest in uw huis?

  In deze tijd gaan veel particulieren aan de slag met onderhoud en renovatie in hun eigen huis. Daarbij hoort wel het risico dat u dan in aanraking kunt komen met asbesthoudende materialen. Hoe weet u of u asbest in huis heeft en hoe kunt u hier het beste mee omgaan?

 • Noodverordening COVID-19 VRBZO

  Bekijk hier de Noodverordening COVID-19 die vanaf woensdag 1 juli van kracht is.

 • Per 1 juli: 1,5 meter blijft norm

  Opnieuw kunnen we een stap vooruit zetten in de corona-aanpak. We starten een nieuw hoofdstuk en gaan van een intelligente lockdown naar ruimte met regels. Algemene regels voor binnen en buiten. Die blijven nodig, want het coronavirus is zeker niet verdwenen.

 • Gemeente Bladel rijdt elektrisch

  Op 23 juni werden drie elektrische auto’s geleverd aan de gemeente Bladel. Ze zijn bedoeld als dienstauto’s voor de werknemers van de gemeente. 

 • GGD opent coronateststraat in Eersel

  Op  20 juni heeft de GGD Brabant-Zuidoost een tweede coronateststraat in de regio geopend, op het Mortelveld in Eersel.

 • Voorbereiding start bouw MFA-Hapert

  Gemeente Bladel heeft bouwbedrijf BMV (Bouwers Met Visie) uit Veldhoven de opdracht gegeven voor de bouw van de nieuwe MFA (Multifunctionele Accommodatie) te Hapert. De nieuwe MFA wordt gebouwd tegen de achterkant van het huidige kerkgebouw.

 • Blijf bewegen in de coronatijd

  Het RIVM en de GGD sturen elke twee weken vragenlijsten naar een grote groep respondenten waarin wordt gevraagd naar de impact van de coronacrisis op hun leven. In de periode van 7 tot en met 12 mei namen 3.859 mensen uit Zuidoost-Brabant deel aan het onderzoek.

 • Gemeente Bladel zoekt nieuwe ambassadeurs

  Het nieuwe gemeentemagazine mag dan volgend jaar pas uitkomen, bij gemeente Bladel zijn ze toch al bezig met de voorbereidingen hiervan. Daarom zijn we op zoek naar ambassadeurs die geïnteresseerd zijn om geïnterviewd te worden voor het nieuwe gemeentemagazine.

 • NEE tegen drugscriminaliteit

  Hennepteelt en productie van synthetische drugs zijn schadelijk voor mens, dier en natuur. Aan de buitenkant kunt u niet altijd zien wat er in een pand gebeurt.

 • Noodverordening COVID-19 VRBZO

  Bekijk hier de Noodverordening COVID-19 die vanaf maandag 15 juni van kracht is.

 • Toch op vakantie? Ga dan wijs op reis

  De zomer van 2020 wordt vanwege het coronavirus anders dan we gewend zijn. Met vakantie gaan is dit jaar minder vanzelfsprekend. Voor wie toch gaat, luidt het advies van het kabinet: bereid u goed voor en informeer uzelf.

 • 0800-1202, landelijk nummer voor testafspraak coronavirus

  Vanaf 1 juni kan iedereen met milde klachten die mogelijk duiden op het coronavirus, bellen naar het nummer 0800 - 1202 om een afspraak te maken voor een test bij de GGD. Het nummer is gratis en zeven dagen per week bereikbaar van 8.00 uur tot 20.00 uur. Voor het afnemen van de testen hebben GGD’en ruim 80 teststraten door het hele land ingericht.

 • Noodpakket voor Banen en Economie 2.0

  Het Kabinet heeft op 20 mei een nieuw noodpakket voor behoud van Banen en de Economie gepresenteerd. Dit pakket is per 1 juni beschikbaar.

  Het pakket is deels een voortzetting van het huidige noodpakket, maar er zijn ook gewijzigde voorwaarden en aanvullende regelingen zoals de tegemoetkoming in vaste lasten voor MKB Bedrijven.

 • Gemeente Bladel gaat weer open volgens reguliere openingstijden

  Vanaf dinsdag 2 juni gaat het Klant Contact Centrum van het gemeentehuis weer open volgens de reguliere openingstijden. Aan de balie zijn schermen en desinfectiemiddelen geplaatst. Ook in de spreekkamers zijn schermen geplaatst.

 • Brief van burgemeester Remco Bosma

  Beste inwoners van de gemeente Bladel,

  De corona updates komen dagelijks voorbij in het nieuws. Cijfers van besmettingen en overledenen, verhalen van patiënten en hulpverleners, virologen die aanschuiven in praatprogramma’s, korte video-updates in frontberichten op tv en persconferenties van minister-president Rutte; de informatiestroom rondom het Covid-19 virus is groot. Het is allemaal bijna niet bij te benen. Dat merk ik zelf ook.

 • Zend uw mooiste foto van de gemeente Bladel in!

  In januari 2021 verschijnt de gemeentegids voor 2021, die het bedrijf Akse Media uitgeeft in samenwerking met de gemeente Bladel. Ook dit jaar willen we de gids samen met u maken. Daarom wordt er wederom een fotowedstrijd georganiseerd, waarbij u uw mooiste foto’s die in de gemeente Bladel zijn gemaakt kunt opsturen.

 • Uitvoering watervisie in Hoogeloon

  De gemeente Bladel heeft een watervisie opgesteld voor Hoogeloon om de wateroverlast aan te pakken, de verouderde riolering te vervangen en om klimaatbestendig te worden voor de toekomst.

 • Begrijpelijke uitleg over corona voor iedereen

  In deze tijd van crisis is toegankelijke informatie voor iedereen van levensbelang. Voor laaggeletterden en mensen met een verstandelijke beperking zijn speciale communicatiemiddelen ontwikkeld.

 • Brief van de burgemeester aan alle kinderen van gemeente Bladel

  Beste kinderen,

  Wat een rare tijd is het hè? Gaat het bij jou thuis ook veel over het coronavirus? En zie je de berichten over het Jeugdjournaal? Bijna elke dag is er wel iets nieuws te melden; het is bijna niet meer bij te houden.

 • Brief van burgemeester Remco Bosma aan de inwoners van gemeente Bladel

  Beste inwoners van de gemeente Bladel,

  Sinds mijn brief van twee weken geleden is er veel veranderd in ons land en in uw leefomgeving. Het aantal mensen dat besmet is met het coronavirus is hard gestegen. En er zijn op het moment dat ik u schrijf al ruim 400 mensen overleden aan de gevolgen van dit virus. Het zijn harde cijfers die we via het RIVM, nieuwssites, journaals en kranten binnen krijgen. Ik raak er niet aan gewend.

 • Uitstel betaling van gemeentelijke belastingen i.v.m. coronavirus voor ondernemers, ZZP’ers en maatschappelijke organisaties

  Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de Rijksoverheid maatregelen moeten treffen die (grote) gevolgen kunnen hebben voor ondernemers. De Rijksoverheid heeft inmiddels steunmaatregelen voor ondernemers afgekondigd. Om ondernemers in deze moeilijke tijden tegemoet te komen heeft de gemeente Bladel aanvullende maatregelen genomen.

 • Burgemeester schrijft brief aan inwoners n.a.v. coronavirus

  Beste inwoners van de gemeente Bladel,

  De afgelopen weken heb ik net als velen van u, het nieuws over de eerste besmettingen met het coronavirus in Nederland op de voet gevolgd. Toen vorige week de aantallen verder toenamen, was ook ik bezorgd.