Pagina opties

Groter
RSS

Nieuws

RSS-feed

 • Bladbakken worden weer verwijderd

  De meeste bomen hebben hun bladeren inmiddels verloren. De gemeentelijke bladbakken worden daarom vanaf maandag 16 december weer verwijderd.

 • Steenmeel helpt bij herstel bodem en natuur van Kroonvense- en Peelse Heide

  Als de weersomstandigheden goed zijn, gaan de gemeenten Bladel en Reusel-De Mierden en Bosgroep Zuid Nederland vanaf 13 december zo’n 206 ton steenmeel verspreiden op de Kroonvense- en Peelse Heide.

 • Resultaten onderzoek inwonerspanel naar de beleving van de openbare ruimte

  Enkele maanden geleden is er een onderzoek geweest van het Inwonerspanel gemeente Bladel. Het ging over de beleving van de openbare ruimte. Aan het onderzoek deden 608 mensen mee. De resultaten van het onderzoek zijn bekend en zijn voor iedereen te bekijken via www.inwonerspanelbladel.nl.

 • Overlast bouw appartementencomplex aan Specht in Bladel

  Aan de Specht in Bladel wordt in opdracht van SchipVast een gebouw neergezet waarin 57 appartementen en een ondergrondse parkeergarage komen. Begin 2021 zullen de eerste bewoners erin trekken.

 • Dienstverlening Taxbus tijden de feestdagen

  Tijdens de feestdagen zijn er een aantal wijzigingen in de dienstverlening van Taxbus.

 • Succesvolle voorbereiding Brainport Regio Deal voor gemeenten in de Kempen

  Op donderdag 5 december hebben de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden hun bidbook voor de Brainport Regio Deal aangeboden. Met de aanvraag verzoeken de gemeenten Brainport Development om een bijdrage uit de Brainport Regio Deal voor projecten die het niveau van de cultuur- en sportvoorzieningen verder moeten helpen.

 • Ruim hondenpoep op

  Honden zijn in Nederland populaire huisdieren. Dat betekent dat ook een groot deel van de burgers in de gemeente Bladel veel plezier beleeft aan een trouwe viervoeter in huis. Hier staat echter tegenover dat heel wat mensen hinder ondervinden van honden. Vooral de overlast door hondenpoep is een voortdurende bron van irritatie.

 • Kindermishandeling: kijk er niet van weg

  Jaarlijks zijn er in Nederland 119.00 kinderen slachtoffer van kindermishandeling. Kindermishandeling is niet alleen lichamelijk geweld, maar ook emotionele mishandeling of verwaarlozing.

 • Download de nieuwe afvalapp: AfvalWijzer

  Onze gemeente heeft een nieuwe afvalapp: de AfvalWijzer. Download deze nieuwe app en zie in één oogopslag welk afval op welke dag ingezameld wordt. Met handige notificaties hoeft u bovendien nooit meer een inzameldag te missen. En met de scheidingsinformatie, overige tips en het laatste nieuws in de app, blijft u altijd op de hoogte van het afval- en grondstoffensysteem in de gemeente.

 • Update zwembad De Smagtenbocht

  De gemeente Bladel weet dat er onrust is over het wel of niet open blijven van zwembad De Smagtenbocht in Bladel. Het is belangrijk te vermelden dat dit zwembad eigendom is van ondernemers, niet van de gemeente Bladel. De ondernemers hebben de uitbating van het zwembad uitbesteed aan huurders.

 • Nieuw klacht- en meldsysteem: Verbeterdebuurt

  Gemeente Bladel heeft sinds 1 november een nieuw klacht- en meldsysteem: Verbeterdebuurt. De leverancier van het oude systeem hield op met updaten, waardoor er gezocht moest worden naar een andere optie.

 • Zet uw licht aan!

  Niet alleen in het donker moet u uw autoverlichting gebruiken, maar ook overdag als het zicht slecht is, bijvoorbeeld bij mist. Wat zijn nu precies de regels? Hier vindt u een overzicht voor het juiste gebruik van uw autoverlichting.

 • Onderzoek extreem weer

  Weersomstandigheden worden extremer. De zomers worden droger en heter met als gevolg dat de landbouw, natuur en groen in die periode snakken naar water. Daarnaast kan het zo hevig regenen dat de riolering het water niet meer kan afvoeren en straten blank komen te staan.