Pagina opties

Groter
A A
RSS

Nieuws

RSS-feed

 • Kempenbreed onderzoek afvalscheiding

  De Kempengemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-De Mierden werken toe naar een gezamenlijk beleid voor afval. Inwoners zijn een belangrijke spil in de afvalinzameling. Afval bestaat voor een groot deel uit nog bruikbare grondstoffen. De Kempengemeenten vinden het belangrijk om u zo goed mogelijk te ondersteunen om afvalscheiding mogelijk te maken. Weggooien van grondstoffen is zonde omdat onze aarde niet onuitputtelijk is en grondstoffen op termijn opraken.

 • Principeakkoord over gemeenschapshuis in Rabobankgebouw Bladel

  Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bladel heeft met Rabobank De Kempen een principeakkoord bereikt over de koop van het Rabobankkantoor aan de Markt in Bladel. Het college werkt in de zomer het plan verder uit, zodat de gemeenteraad in het najaar definitief kan besluiten.

 • Gemeentelijke onderscheiding voor Ben van Roosmalen

  Ben van Roosmalen KO

  Op zaterdag 15 juni reikte wethouder Davy Jansen van de gemeente Bladel een gemeentelijke onderscheiding uit aan Ben van Roosmalen. De gemeente toont daarmee haar waardering voor de bijzondere verdiensten van de heer Van Roosmalen voor de Bladelse gemeenschap.

 • De gemeente Bladel is ook te vinden op Instagram!

  De gemeente Bladel heeft ook een Instagram account (@gemeentebladel), waarop u schitterende foto’s kunt vinden die door inwoners en bezoekers in de gemeente zijn gemaakt. Dit pracht plaatje is gefotografeerd door Elly Beijens op het Koning Kyrië pad in Hoogeloon en is ook op ons Instagram account te vinden! 

  Heeft u ook een Instagram account en vindt u het leuk als we uw foto delen? Gebruik dan #gemeentebladel of tag ons in uw foto @gemeentbladel.

 • Netersel viert haar 800 jarig bestaan!

  Eén ding is zeker; Netersel bestaat ten minste 800 jaar en dat wordt het hele jaar gevierd met vele activiteiten in het dorp. In het feestweekend van 21, 22 en 23 juni staat er een bomvol en gevarieerd programma op de planning.

 • Compliment voor de “stille” vrijwilliger!

  Heeft u al iemand genomineerd?

  De gemeente Bladel wil dit jaar alle vrijwilligers in het zonnetje zetten. Als blijk van waardering wordt voor vrijwilligers uit de gemeente Bladel op 15 november 2019 een feest georganiseerd.

 • Raadsvergadering op 20 juni 2019

  De openbare raadsvergadering is op 20 juni om 19.30 uur in het gemeentehuis. De agenda en de stukken kunt u hier vinden op de website. Ook staan de stukken in de app RaadDigitaal.

 • Belangrijke stap naar nieuwe supermarktlocatie voor centrum Bladel

  Op vrijdag 7 juni 2019 ondertekenden de eigenaren van de Posthof en ABN AMRO, de eigenaar van de supermarkt aan de Gindrapassage en de gemeente Bladel een intentieovereenkomst. Deze overeenkomst staat in het teken van een nieuwe supermarktlocatie voor maximaal twee supermarkten in het centrum van Bladel. Samen onderzoeken ze vanaf nu of de huidige supermarkt verplaatst kan worden van de Gindrapassage naar de locatie (voormalige) Posthof en (voormalige) ABN AMRO gebouw aan de markt. Een belangrijke stap richting het vernieuwde centrum, in lijn met de visie die de gemeenteraad op 20 december 2018 heeft vastgesteld.

 • Het festivalseizoen is begonnen: draag goede oordoppen!

  Oordoppen ook verkrijgbaar in het gemeentehuis

  Ieder jaar komen er 20.000 jongeren met gehoorschade bij. De meeste jongeren lopen gehoorschade op door het luisteren van harde muziek. Een piep of ruis in de oren is heel vervelend en kan blijvend zijn. Met de juiste maatregelen is gehoorschade te voorkomen.

 • Tweede ronde vaccinatiecampagne meningokokkenziekte start 11 juni

  Vanaf dinsdag 11 juni start de tweede periode van de vaccinatiecampagne tegen meningokokkenziekte in de regio. Alle jongeren, geboren in 2003 en 2005, ontvangen een uitnodiging van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) voor een vaccinatie tegen meningokokkenziekte. Tijdens de eerste periode in mei werden jongeren die geboren zijn in 2001, 2002 en (een deel van) 2004 uitgenodigd.

 • Inschrijvingen weekendgebruik sporthallen X-sport Bladel en Eureka Hapert seizoen 2019-2020

  Foto: Rieky Hermans

  In de weekenden worden er wekelijks veel wedstrijden gespeeld in de sporthallen in Bladel en Hapert. Vanaf deze week is het weer mogelijk om die weekenduren aan te vragen voor het nieuwe seizoen 2019-2020.
  Belangstellenden kunnen zich, via een inschrijfformulier dat te vinden is op de website van de gemeente Bladel, aanmelden voor deze uren.

 • De eikenprocessierups is weer actief

  Net zo als in andere gemeenten is de eikenprocessierups dit jaar weer op vele plaatsen in de gemeente Bladel gesignaleerd. Eikenbomen met eikenprocessierupsen zijn te herkennen aan de nesten op stammen en takken. De nesten zijn dichte spinsels van vervellingshuidjes met brandharen en uitwerpselen.
  Op de website http://www.oakie.info/ is een heleboel informatie te vinden over de eikenprocessierups.

 • Kamperen bij de boer door jongeren

  Kamperen bij de boer is een bekend fenomeen in de gemeente Bladel en omgeving. Het is een leuk initiatief dat in de meeste gevallen goed verloopt. Om inzicht te krijgen in het aantal groepen jongeren dat in de zomermaanden op eigen terrein kampeert en vanuit veiligheidsoverwegingen, vraagt de gemeente de grondeigenaren of de kampeerders om dit te melden. In geval van calamiteiten, zoals extreme weersomstandigheden, is het voor de gemeente handig om te weten waar de jongeren zich bevinden.

 • Start herinrichting Ganzestraat / Nieuwstraat in Hapert

  Op donderdag 23 mei gaf wethouder Wim van der Linden symbolisch het startschot voor de werkzaamheden aan de Ganzestraat en de Nieuwstraat in Hapert. De komende maanden worden deze straten heringericht.

 • Zend uw mooiste foto van de gemeente Bladel in!

  Fotowedstrijd gemeentegids 2020

  In januari 2020 verschijnt de gemeentegids voor 2020, die het bedrijf Akse Media uitgeeft in samenwerking met de gemeente Bladel. Ook dit jaar willen we de gids samen met u maken. Daarom wordt er wederom een fotowedstrijd georganiseerd, waarbij u uw mooiste foto’s die in de gemeente Bladel zijn gemaakt kunt opsturen. Van alle ingezonden foto’s maken we een selectie die we in de gids zullen plaatsen.

 • Compliment voor “stille” vrijwilliger!

  Kent u iemand die een bloemetje verdient?

  De gemeente Bladel wil dit jaar de vrijwilligers in het zonnetje zetten. Als blijk van waardering wordt voor vrijwilligers uit de gemeente Bladel op 15 november 2019 een feest georganiseerd. Voorafgaand aan dit feest wil de gemeente een aantal vrijwilligers, die altijd voor anderen klaar staan maar niet altijd gezien worden, een bloemetje geven. U kunt hierbij denken aan mensen die zich al jarenlang inzetten als vrijwilligers en dat in alle bescheidenheid doen.

 • Gemeenteraad spreekt voorkeuren uit voor gebied De Egyptische Poort

  Voor de ontwikkeling van het gebied De Egyptische Poort is door de gemeente Bladel in 2017 gekozen voor een vernieuwende aanpak waarbij de gemeenteraad en de verschillende belanghebbenden mee konden denken over wat zij wenselijk vinden voor het gebied.

 • Concept rampbestrijdingsplan (RBP) Diffutherm te Bladel

  Het Algemeen Bestuur van de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost(VRBZO) maakt bekend dat, in het kader van de uitgebreide openbare voorbereidingsprocedure, vanaf 20 mei 2019 gedurende zes weken ter inzage ligt:

  het concept rampbestrijdingsplan (RBP) Diffutherm te Bladel.

 • DigiD voor website

  Op 11 juni voert DigiD een aanpassing door om de DigiD-inlogschermen en digid.nl beter te beveiligen. Gebruikers die gebruikmaken van een verouderd besturingssysteem kunnen echter al vanaf 13 mei niet meer inloggen bij gemeente Bladel. Deze gebruikers worden vanaf 13 mei door DigiD verzocht een update van hun software uit te voeren. De verwachting is dat circa 2% van de DigiD-gebruikers een update moeten uitvoeren naar een nieuwe versie.

 • Expositie Loys Wijsbek in gemeentehuis Bladel

  Tot en met vrijdag 26 juli is in het gemeentehuis in Bladel het werk te zien van Loys Wijsbek. 

  Loys Wijsbek is altijd een natuur- en kunst- liefhebster geweest. Als jongste in een gezin met vier kinderen van een Brabantse architect en Italiaanse dansende moeder, groeide zij op in een Limburgs dorp tussen de boeken van haar vader en het artistieke temperament van haar moeder.

 • Kent u iemand die een lintje verdient?

  Bij gelegenheid van Koningsdag werden op 26 april in de gemeente Bladel 3 onderscheidingen toegekend. Kent u ook een vrijwilliger die een lintje verdient? U heeft de mogelijkheid om iemand voor een Koninklijke Onderscheiding voor te dragen.

 • Asfaltonderhoudswerkzaamheden Bladel

  Tussen 1 mei en 19 juli 2019 vinden er werkzaamheden plaats op Veilig Oord, Molenweg en De Vloed in Bladel, werktijden ( onder voorbehoud ) van 07.00 uur tot 17.00 uur. De werkzaamheden bestaan uit het vernieuwen van de asfaltverharding van de rijbaan. Ook zullen de kruisingen Veilig Oord/Molenweg en Beverdijcken/Molenweg in Bladel aangepast worden voor de verkeersveiligheid.

 • Duurzame energie

  In 2017 en 2018 is de subsidieverordening duurzame energie voor particulieren een groot succes geweest. Het aantal aanvragen was groter dan het beschikbare budget. In het raadsprogramma is bepaald dat de gemeenteraad in 2019 een uitvoeringsprogramma voor energie gaat vaststellen.