Pagina opties

Groter
A A

Nieuws

 • Gemeente Bladel zoekt nieuwe burgemeester (m/v)

  We zoeken een nieuwe burgemeester die past bij de ambities en uitdagingen van Bladel. Een burgemeester die samenwerking en gezamenlijkheid stimuleert en ruimte weet te bieden aan de ambities van mensen.

 • Breng de gemeente Bladel in beeld! Fotowedstrijd gemeentegids 2019

  Foto: Liesbeth Schippers

  In december 2018 verschijnt de gemeentegids voor 2019, die het bedrijf Akse Media uitgeeft in samenwerking met de gemeente Bladel. We willen de gids niet alleen vóór u maken, maar ook met u. Wij organiseren daarom een fotowedstrijd, waarbij we (een selectie) van de ingezonden foto’s in de gemeentegids plaatsen. 

 • Meer genieten van de natuur? Neem gratis een afvalzakje mee!

  De Kempengemeenten slaan de handen in één om zwerfafval te voorkomen! Dit geldt ook voor zwerfafval in de natuur, want dit zorgt voor treurige taferelen. Zo kunnen dieren bekneld raken, vogels stikken in plastic en is het een doorn in het oog van veel bewoners. Mensen moeten met plezier kunnen genieten van de schoonheid van onze omgeving.

 • Dorpsdichter gemeente Bladel gezocht

  Op 28 oktober 2016 werd Jan Smets gekozen als Dorpsdichter van de gemeente Bladel. Dit jaar draagt hij het stokje over. Maar aan wie zal dit zijn? Is dit u op het lijf geschreven? Tot uiterlijk 1 augustus kunt u zich aanmelden voor de verkiezing.

 • Herinnering aanvragen leerlingenvervoer schooljaar 2018-2019

  Als u voor uw kind voor het komende schooljaar (2018 - 2019) een aanvraag wilt indienen voor leerlingenvervoer, dan is het belangrijk dat u deze aanvraag zo spoedig mogelijk indient bij de gemeente Bladel.

 • Meedenken over het cultuurbeleid in de gemeente Bladel?

  De gemeente Bladel organiseert een interactieve bijeenkomst over de nieuwe cultuurnota. U bent van harte uitgenodigd om mee te praten over kunst en cultuur, zodat de gemeente zich kan profileren als een aantrekkelijke gemeente op dit gebied. Wat is er belangrijk als het gaat om kunst- en cultuurbeleid? Wat is de behoefte? En hoe kan dit concreet gemaakt worden in een nieuw cultuurbeleid?

 • Inschrijvingen gebruik sporthallen X-sport Bladel en Eureka Hapert seizoen 2018-2019

  Ook komend seizoen worden er binnen onze gemeente weer ruimten in de sporthallen X-sport in Bladel en Eureka in Hapert beschikbaar gesteld ten behoeve van de binnensport.

 • Werkzaamheden Brabant Water

  Brabant Water heeft de gemeente Bladel laten weten dat de komende weken (tot medio juni) de grote watertransportleidingen zullen worden schoongespoeld. Dit vindt veelal ‘s nachts plaats.

 • Kent u iemand die een lintje verdient?

  KO

  Kent u een vrijwilliger die een lintje verdient? U heeft de mogelijkheid om iemand voor een Koninklijke Onderscheiding voor te dragen.

 • Expositie Theresa Tops in gemeentehuis Bladel

  Theresa Tops

  Tot en met juli is in het gemeentehuis het werk te zien van Theresa Tops.

  Theresa Tops is geboren in Tielen, waar ze ook haar jeugd heeft doorgebracht. Rond haar veertiende verhuisde ze naar Poederlee (ook gekend als Puijel) waar ze nog steeds woont en werkt.

  Theresa volgde haar opleiding aan de Stedelijke Academie Beeldende Kunsten in Herentals, België. Aansluitend ontwikkelde ze zich op het gebied van grafiek, beeldhouwen en keramiek. Bij  De Cirkel in Brasschaat stond boetseren centraal en Nicky Embrechts leerde haar portrettekenen.

 • Kempengemeenten vergroten kansen van kinderen in armoede

  Dansen, muziek maken of toneel spelen, voetballen, tennissen of judoën. Ook voor kinderen uit gezinnen met een krappe portemonnee moet dat mogelijk zijn. Daarom hebben De Kempengemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-De Mierden zich aangesloten bij het Brabantse Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds. Donderdag 1 maart ontvingen zij van de Rabobank Foundation een royale startdonatie van in totaal € 25.000.