Pagina opties

Groter
RSS

Nieuws

RSS-feed

 • Militaire oefening

  Van maandag 26 t/m vrijdag 30 augustus vindt er binnen de gemeente Bladel een militaire oefening plaats.
  De oefening wordt gehouden in het kader van training voor militairen van de Koninklijke Landmacht. Praktisch gezien houdt dit in dat de militairen zich mogelijk in de gemeente verplaatsen en opstellingen betrekken waarbij bewoond gebied zo veel mogelijk vermeden wordt. Doorgaand verkeer zal hierbij niet gehinderd worden.

 • Onderzoek beleving openbare ruimte gemeente Bladel; doe mee!

  De gemeente Bladel wil bij het aanleggen en onderhouden van wegen, groenvoorzieningen, voet- en fietspaden rekening houden met de wensen van de gebruikers. Een goede balans tussen bestrating en ruimte voor groen is daarbij belangrijk.

 • Programma Week van de Dementie 2019

  De week van de Dementie komt er weer aan. Ook dit jaar heeft het Netwerk Dementievriendelijke gemeente Bladel weer diverse activiteiten georganiseerd in het kader van dementie.

 • De gemeente Bladel is ook te vinden op Instagram!

  De gemeente Bladel is prachtig, dat kunt u zien op het Instagram account van de gemeente (@gemeentebladel), waarop u schitterende foto’s kunt vinden die door inwoners en bezoekers in de gemeente zijn gemaakt. Zoals bijgaande foto, die is gemaakt in Hoogeloon.

 • Kermis Bladel

  Vanaf zaterdag 24 tot en met dinsdag 27 augustus kan weer volop kermis worden gevierd in Bladel.

 • Uitnodiging bedrijven t.b.v. realisatie MFA-Hapert

  Dinsdag 13 augustus is de selectieprocedure met betrekking tot het project ‘Realisatie multifunctionele accommodatie (MFA) Hapert’ gestart.
  De selectieprocedure wordt digitaal doorlopen via aanbestedingsplatform Negometrix.

 • Werkzaamheden E34 tussen Oud-Turnhout en grens Nederland richting Antwerpen

  Op 12 augustus wordt op de E34 gestart met de vernieuwing van de rijstroken richting Antwerpen in Oud-Turnhout en in de zone vanaf het kanaal Dessel-Schoten tot aan de Nederlandse grens (grondgebied Mol-Postel). Het verkeer rijdt vanaf vrijdag 9 augustus over twee versmalde rijstroken in elke richting, op één zijde van de snelweg.

 • Feestavond voor vrijwilligers op 15 november

  Komt u ook? 

  De gemeente Bladel heeft veel waardering voor alle inspanningen die vrijwilligers verrichten. Zij verzetten veel en goed werk, waarmee zij een belangrijke bijdrage leveren aan de levendige gemeenschap in de gemeente.

 • Dier in nood? Bel de meldkamer van de dierenambulance!

  Dierenambulance Brabant-Zuidoost voert in opdracht van (onder andere) de gemeente Bladel verschillende taken uit. Ze verlenen eerste hulp aan gewonde (huis)dieren, vervoeren zieke en gewonde (wilde) dieren naar een dierenarts en/of opvangcentra, verzorgen particuliere ritten naar en van een dierenarts (indien er een ambulance beschikbaar is), transporteren zwervende dieren en ze assisteren in opdracht van (dieren)politie/brandweer/inspectiedienst in gevallen waarbij dieren in nood zijn.

 • 24 augustus fietstocht eco-demotuin Bladel

  Op zaterdag 24 augustus wordt weer een fietstocht georganiseerd door Volkstuinvereniging Bladel en VELT.  Om 10.30 uur start de tocht vanaf TIP Bladel (voorheen VVV-kantoor). De fietstocht zal leiden naar de bijenhal van imkervereniging St. Ambrosius Bladel. Daarna zal de tocht doorgaan naar de Cartierheide waar Staatsbosbeheer een rondleiding zal geven.

 • Herstel Groot Kroonven vanaf augustus van start

  De herstelmaatregelen aan het Groot Kroonven, die oorspronkelijk gepland stonden voor november 2018 maar toen zijn uitgesteld, gaan alsnog van start. Het ven zal gebaggerd worden, wat betekent dat de laag slib op de bodem wordt verwijderd. Vanaf 5 augustus 2019 starten de voorbereidingen, de uitvoering zal beginnen rond half augustus en duren ongeveer zes weken.

 • Doet u mee in project de Groene Long?

  Wilt u uw droom realiseren in de Groene Long? Of een handje helpen bij andere initiatieven in dit gebied? Dan is dit het moment om mee te doen.

  Op 20 juni heeft de gemeenteraad de kaders vastgesteld voor het gebied ‘de Groene Long’ in Bladel, gelegen tussen Beemdstraat, Zwartakkers en Postelweg.

 • XTC-parfum op de Zomermarkt in Bladel

  Het Openbaar Ministerie lanceerde dit jaar een nieuw parfum: XTACY. Zoals de naam al doet vermoeden, ruikt het naar de synthetische drug XTC. De opvallende geur van een xtc-laboratorium wordt onbewust wel opgemerkt, maar de koppeling naar drugslabs en –dumpingen wordt vaak niet gelegd.

 • Een mooie foto van een evenement of activiteit in de gemeente?

  Stuur ons uw mooiste foto(‘s) en breng de gemeente Bladel in beeld!

  Fotowedstrijd gemeentegids 2020

  U kunt nog steeds meedoen aan de fotowedstrijd voor de gemeentegids van 2020. Stuur uw mooiste foto(‘s) van de gemeente Bladel in en wie weet komt uw foto in de nieuwe gids te staan! Naast natuurfoto’s zijn foto’s van evenementen, activiteiten of herkenbare plekken in de gemeente ook van harte welkom!

 • Gemeente Bladel zoekt een griffier

  In verband met het vertrek van de voormalige griffier per 1 mei 2019, is de gemeente Bladel op zoek naar een nieuwe griffier.
  Klik hier voor het functieprofiel.

  Solliciteren kan tot en met 1 september 2019 door een motivatiebrief en curriculum vitae in te sturen via sollicitatie@necker.nl onder vermelding van Vacature griffier Bladel.

 • Inspraak voorlopige uitkomsten milieueffectrapportage zonne- en windenergie de Kempen

  De colleges van Burgemeester en Wethouders van de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-De Mierden maken bekend dat de milieueffectrapportage grootschalige zonne- en windenergie De Kempen met ingang van 22 juli tot en met 2 september 2019 (zes weken) voor iedereen ter inzage ligt.

 • Subsidieregeling voor beëindiging varkenshouderijlocaties

  Het Rijk heeft 180 miljoen euro beschikbaar gesteld om in veedichte gebieden de kwaliteit van de leefomgeving te verbeteren. De subsidieregeling ‘Saneringsregeling varkenshouderij’ biedt varkenshouders de kans om hun bedrijf te beëindigen.

 • Volwassenen met NAH en Familie

  Informele bijeenkomst volwassen met NAH (niet aangeboren hersenaandoening) en hun partners/familieleden

  Helaas komt het vaak voor: Niet Aangeboren Hersenletsel. Door een ongeluk, een hersenbloeding, ziekte, etc. staat uw leven op z’n kop. Wat eerder vanzelfsprekend voor u was, kost nu bergen energie.

 • Drukbezochte inloopbijeenkomst N284

  Mogelijkheid om nog steeds input te leveren voor vernieuwde N284

  De provinciale weg N284 verbindt vele dorpen in de Kempen. Deze weg is aan groot onderhoud toe.

 • Brabantse oorlogsverhalen vastgelegd in STILLLEVENS; Sleutelscènes uit 75 persoonlijke verhalen verbeeld in miniatuurvorm

  In 2019 en 2020 wordt gevierd dat Brabant 75 jaar geleden is bevrijd. Een mooi moment om hierbij stil te staan, te gedenken en vooral te vieren dat wij in vrijheid mogen leven.

 • Start herinrichting Ganzestraat / Nieuwstraat in Hapert

  Op donderdag 23 mei gaf wethouder Wim van der Linden symbolisch het startschot voor de werkzaamheden aan de Ganzestraat en de Nieuwstraat in Hapert. De komende maanden worden deze straten heringericht.

 • Duurzame energie

  In 2017 en 2018 is de subsidieverordening duurzame energie voor particulieren een groot succes geweest. Het aantal aanvragen was groter dan het beschikbare budget. In het raadsprogramma is bepaald dat de gemeenteraad in 2019 een uitvoeringsprogramma voor energie gaat vaststellen.