Pagina opties

Groter
RSS

Nieuws

RSS-feed

 • Groot drugslab opgerold in Hapert

  De politie heeft in Hapert op woensdagmiddag 12 februari een groot drugslab opgerold. Er werden twee verdachten uit Eindhoven aangehouden.

 • Heb jij al oordopjes in huis gehaald?

  Carnaval staat weer voor de deur. Heeft u uw oordoppen al in huis gehaald? In het gemeentehuis in Bladel is nog steeds een oordoppenautomaat te vinden, waarmee iedereen toegang heeft tot betaalbare en kwalitatief goede oordoppen.

 • Bereikbaarheid centrum Bladel tijdens carnaval 2020

  Van vrijdag 21 februari tot en met dinsdag 25 februari staat er een tent op de Markt in Bladel voor de viering van carnaval. Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van het centrum.

 • Aanvraagperiode subsidie muzikale en culturele vorming geopend!

  Subsidiemogelijkheden

  Deelnemers aan muzikale en culturele vorming, die tussen 6 en 21 jaar oud zijn en in de gemeente Bladel wonen, kunnen bij de gemeente subsidie aanvragen voor het volgen van één cursus. De subsidie bedraagt 50% van het lesgeld met een maximum van € 424,00 per cursusjaar.

 • Gemeentegids in grootletterformaat

  Wist u dat het adressenbestand van de gemeentegids ook in grootletterformaat beschikbaar is?

 • Gecombineerde aanslag Gemeentelijke Belastingen 2020

  Met dagtekening 29 februari 2020 ontvangt u de gecombineerde aanslag gemeentelijke Belastingen 2020 en de afrekening Diftar 2019 (ledigingen GFT- en restcontainer).

 • Gedumpte drugsvaten

  Weet u wat hierachter schuilgaat?

  Mensen die op dinsdag naar hun werk of school reden in Bladel of Hapert, keken vreemd op toen ze onderweg gedumpte vaten zagen liggen.

 • Tree of the year verkiezing 2020 (Boom van het Jaar Verkiezing 2020)

  Fotograaf: Ton Larmit

  Afgelopen najaar is De Heksenboom in Bladel de winnaar geworden van de Nederlandse Boom van het Jaar verkiezing 2019. In de maand februari kan er op deze boom gestemd worden in de Europese Tree of the Year verkiezing.

 • NEE tegen drugscriminaliteit

  Inwoners buitengebied uitgenodigd voor speciale informatieavond

  Criminelen gebruiken de schijnbare anonimiteit van bedrijventerreinen en het buitengebied om drugscriminaliteit te kunnen plegen. Mogelijk kent u de voorbeelden van boerenschuren of kassencomplexen die worden verhuurd en waarvan de ramen zijn afgeplakt.

 • Start nieuwbouw MS Schippers op het Kempisch Bedrijvenpark

  Op een kavel van ruim 4 hectare op het Kempisch Bedrijvenpark (KBP) in Hapert gaat binnenkort de bouw van de nieuwe bedrijfslocatie van MS Schippers van start. De nieuwbouw bestaat uit het hoofdkantoor, een kennis- en innovatiecentrum, bedrijfshallen, een magazijn en een parkeergarage.

 • Bijeenkomst eHerkenning voor horecaondernemers op 6 april

  Met eHerkenning kunt u als ondernemer veilig inloggen bij de overheid. Uw bedrijf kan binnenkort niet meer zonder. Daarom is het belangrijk om eHerkenning aan te vragen via www.eherkenning.nl.

 • De Kempen maakt het in Brainport Eindhoven

  De Kempen is een ‘maakregio’ die een wezenlijke bijdrage levert aan de vitale economie van Brainport Eindhoven. Het Huis van de Brabantse Kempen voerde recent, in opdracht van het Kempisch Ondernemers Platform, een praktijkgericht onderzoek uit.

 • Overzichtskaarten AED’s vanaf nu beschikbaar

  Vanaf deze week zijn via www.bladel.nl/AED overzichtskaarten te vinden van waar zich AED’s bevinden in de gemeente Bladel. Er zijn overzichtskaarten per dorpskern beschikbaar.

 • Gemeentelijke onderscheiding voor Gerard Paasschens

  Gerard Paasschens kreeg op 25 januari 2020 de gemeentelijke vrijwilligersonderscheiding en bijbehorende sierspeld uitgereikt. Hij ontving deze uit handen van burgemeester Bosma.

 • Commissaris van de Koning Wim van de Donk bezoekt gemeente Bladel

  Woensdag 29 januari heeft Commissaris van de Koning Wim van de Donk een werkbezoek gebracht aan de gemeente Bladel. Samen met burgemeester Remco Bosma heeft hij een kijkje genomen bij Kempenplus en enkele carnavalsbouwers in Hapert.

 • Eén jaar Centrumvisie ‘Een hart voor Bladel - Onderneem de Next Economy’ voor de kern Bladel

  Op 20 december 2018 heeft de gemeenteraad van Bladel een centrumvisie voor de kern Bladel vastgesteld. De centrumvisie is nu één jaar in uitvoering. In dit artikel leest u wat er in 2019 is bereikt en wat er in 2020 gaat gebeuren.

 • Gemeente Bladel deelnemer aan aanpak tegen drugsgebruik

  In 2020 slaan 38 Brabantse gemeenten, Novadic-Kentron, GGD Brabant-Zuidoost, GGD Hart voor Brabant, politie en regiobureau Integrale Veiligheid de handen ineen om het steeds normaler worden van drugsgebruik tegen te gaan.

 • Heeft u de AfvalWijzer al?

  Sinds dit jaar werkt de gemeente Bladel met een nieuwe afvalapp: AfvalWijzer. Dit betekent dat de informatie in de oude app niet meer correct is: de meeste recente informatie wordt geüpload in de nieuwe afvalapp.

 • Samenwerkingsmanifest voor aantrekkelijke Kempen

  Partners in het Huis van de Brabantse Kempen gaan intensiever samenwerken.

  De samenwerkingspartners van het Huis van de Brabantse Kempen ondertekenden 23 januari 2020 een manifest om intensiever te gaan samenwerken. Het gaat economisch goed met de regio.

 • Aanslag gemeentelijke belastingen

  Met dagtekening 29 februari 2020 ontvangt u de Woz-beschikking, aanslag onroerende zaakbelastingen en het vastrecht voor de afvalstoffen- en rioolheffing en de ledigingen van de containers 2019 op één biljet.

 • Kom ook in actie tijdens de Landelijke Opschoondag op 21 maart 2020!

  Op zaterdag 21 maart wordt er in de gemeente Bladel op verschillende plaatsen door bewoners zwerfafval opgeruimd. Jong en oud, verenigingen en collega’s, iedereen is welkom. Deze opschoonactie is een landelijk initiatief en wordt georganiseerd door de gemeente en onsburo.

 • Bezem door de middelenkast in ZO-Brabant

  Tot 31 maart 2020 loopt de actie “Bezem door de middelenkast in ZO-Brabant”. Tijdens deze actie kunnen alle agrariërs en voormalige agrariërs eenvoudig en kosteloos resten van niet meer toegelaten bestrijdingsmiddelen inleveren.