Stichting Leergeld streeft er naar alle kinderen van 0 tot 18 jaar, waarvan de ouders in moeilijke financiële omstandigheden verkeren, te laten deelnemen aan onderwijs en sociale activiteiten zoals bijvoorbeeld cultuur en sport.

Wanneer er in een gezin geen geld over is om een kind te laten meedoen met schoolse- en/of buitenschoolse activiteiten dan kan Leergeld helpen. Dit betekent dat Leergeld bepaalde kosten voor het kind betaalt. Dit kunnen kosten zijn zoals het lidmaatschap van een vereniging, zwemles, muziekles, kosten voor gebruik van een computer, een fiets om naar school te kunnen fietsen, schoolspullen of bijvoorbeeld een bijdrage in de kosten van school gerelateerde reizen. Leergeld helpt kinderen nooit met geld. De kosten, of een gedeelte daarvan, worden rechtstreeks betaald aan de betreffende school, vereniging of leverancier.

Wilt u meer informatie of een aanvraag indienen bij Leergeld, kijk dan op www.leergeldveldhovendekempen.nl.

Zwemonderwijs is belangrijk voor ieder kind

We weten allemaal hoe belangrijk zwemveiligheid is in ons waterrijke land. In Nederland is het water nooit ver weg. Het is belangrijk dat jouw kind kan zwemmen, als het (per ongeluk) in het water terecht komt.

Goed zwemonderwijs, vooral op jonge leeftijd, kan verdrinkingen voorkomen en levens redden. Tijdens zwemlessen leert jouw kind hoe hij of zij veilig kan zwemmen.

Ieder kind moet de kans krijgen om zwemlessen te kunnen volgen, ook als er thuis niet veel geld is. Als de betaling van zwemlessen voor je kind(eren) een probleem is, dan kun je terecht bij Stichting Leergeld. Meer informatie hierover vind je op hun website.