Voor ouderen is het soms moeilijk om in de wirwar van regels de weg te vinden. Het Zorgloket kan daarbij helpen. Een andere mogelijkheid is een beroep doen op een ouderenadviseur. 

Bij de ouderenadviseur kunnen ouderen, chronisch zieken en gehandicapten met vragen en problemen terecht. De ouderenadviseur kan u over diverse onderwerpen advies geven. Als de ouderenadviseur geen antwoord weet, raadpleegt hij of zij een professionele instantie. Ook kan de adviseur u in contact brengen met de juiste instanties op het gebied van wonen, zorg, welzijn en financiën. U kunt de hulp van een ouderenadviseur inschakelen bij zaken als: belastingaangifte over bijzondere lasten, gemeentelijke voorzieningen, huur- en zorgtoeslag, aanvragen indicatie, invullen formulieren, ordenen van documenten, zorgbemiddeling, maaltijdvoorziening, sociale- of zorgalarmering, mogelijkheden van woningaanpassing als u niet langer zonder hulp kunt blijven wonen, advies op het gebied van ontspanning, vrijwilligerswerk en cursussen.

Wat moet ik doen?

Wanneer u meer informatie wilt over de ouderenadviseurs of u zich hiervoor wilt aanmelden, dan kunt u contact opnemen met het Zorgloket. U kunt het Zorgloket tijdens openingsuren (op werkdagen tussen 9.00-12.00 uur) telefonisch bereiken via 0497-361636 of u kunt zich melden bij de receptie van het gemeentehuis.

Ook kunt u direct contact opnemen met uw lokale KBO afdeling.

Kosten

De dienstverlening van de ouderenadviseurs is gratis.