Verloren of gevonden voorwerpen melden

  • Als je iets bent verloren of hebt gevonden, kun je dit melden bij de gemeente. Je hoeft geen aangifte te doen bij de politie.
  • Let op: Je moet wél aangifte doen bij de politie als je denkt dat het om diefstal gaat.

De politie verdwijnt bij de nieuwe werkwijze overigens niet helemaal uit beeld. Zij zal periodiek controleren of gevonden voorwerpen in verband kunnen worden gebracht met aangiften van verlies of diefstal. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met de beleidsmedewerker integrale veiligheid van de gemeente, tel. 0497 - 36 16 36.

Melding doen

Wat moet ik doen?

  • Je doet aangifte van het verloren of gevonden voorwerp bij de gemeente.
  • Na de aangifte kun je ervoor kiezen om het gevonden voorwerp zelf te bewaren. Je krijgt dan een oproep van de gemeente als de eigenaar zich heeft gemeld.
  • Je kunt het gevonden voorwerp ook in bewaring geven bij de gemeente. Vraag dan om een bewijs daarvan.
  • Als de gemeente je verloren voorwerp denkt te hebben gevonden, krijg je een oproep.

Aangifte bij diefstal

Ga altijd naar de politie om aangifte te doen van een gestolen voorwerp. Je kunt dat persoonlijk doen op het politiebureau, maar vaak ook online.

Aanvullende informatie

Eigenaar worden van een gevonden voorwerp

Bij de aangifte kun je aangeven dat je de eigenaar wilt worden van het gevonden voorwerp. Als de eigenaar het voorwerp niet binnen een jaar ophaalt, ben je de eigenaar van het voorwerp.

Als je het voorwerp in bewaring hebt gegeven aan de gemeente, kun je alleen eigenaar worden als het voorwerp meer dan € 450,- waard is. Als de eigenaar het voorwerp niet binnen een jaar ophaalt, moet je je na dat jaar binnen een maand melden bij de gemeente.