Ter ere van het 25-jarig bestaan van gemeente Bladel en 75-jarig bestaan van Wieler Tour Club Snelle Wiel Bestronics wordt op zondag 10 juli 2022 een unieke KNWU-mountainbikewedstrijd voor 14 t/m 17-jarigen georganiseerd. Zowel heren alsmede dames worden uitgedaagd om deel te nemen aan de mountainbikewedstrijd, genaamd de Grote Prijs (GP) Snelle Wiel Bestronics. 

Deze wedstrijd bestaat uit twee componenten namelijk: een tijdrit op ’t Dak van Netersel te Netersel van ongeveer 15 minuten en een duurwedstrijd van 60 minuten op locatie van het Snelle Wiel te Hapert. Beide onderdelen worden op dezelfde dag verreden en de twee resultaten leiden samen tot één einduitslag. Zo worden de rijders niet alleen op technisch gebied maar ook op uithoudingsvermogen flink op de proef gesteld. Hiermee wordt de oudere en geoefende jeugd, uit gemeente Bladel en omgeving, de mogelijkheid geboden om een zeer technisch uitdagende MTB-wedstrijd aan te gaan met de rest van Nederland. 


Parcours tijdrit op ‘t Dak van Netersel

Op de voormalige vuilnisbelt in het gebied van regio De Brabantse Kempen wordt de tijdrit gehouden op het heuvelachtige parcours Dak van Netersel. Van de gebruikelijke 4,7 km route en 134 hoogtemeters wordt ongeveer 3,5 km van het zwaarste gedeelte geselecteerd. Deze bestaat voornamelijk uit: extreem steile passages omhoog en omlaag afgewisseld met veel korte draaien en pittige obstakels. Onlangs is het parcours Dak van Netersel nog uitgebreid in zowel lengte alsmede technische obstakels. Hiermee heeft het zelfs de beoordeling als meest technische parcours van 2022 gekregen! De rijders krijgen daar dus zonder meer zeer veel uitdaging voor de wielen. 


Mountainbike parcours bij wielerclub Snelle Wiel

Op het terrein van wielervereniging het Snelle Wiel Bestronics is een mooi, spannend en uitdagend parcours uitgezet. Vorig jaar is dit parcours al getest tijdens een landelijke jeugd competitie voor 8 t/m 13-jarigen. De jury van de Koninklijke Nederlands Wieler Unie (KNWU) beoordeelde het parcours zeer lovend over de bovengemiddelde technische obstakels. Dit motiveerde de parcoursbouwers om het parcours nog verder uit te breiden met aanvullende uitdagende obstakels. Hiermee wordt de Brabantse jeugd serieuze kansen geboden om op internationaal vlak door te groeien. 


Om onze eigen wielertalenten in actie te zien, is iedereen op 10 juli as van harte welkom op de club, gelegen aan Burgemeester van Woenseldreef 37 te Hapert of op ‘t Dak van Netersel gelegen in het bosrijke Heike te Netersel. Namens de Grote Prijs-werkgroep hopen we op een sportief evenement in ons eigen Noord-Brabantse gemeente Bladel!