In de gemeente Bladel hebben meerdere telecompartijen een glasvezelnetwerk aangelegd. Telecomnetwerken worden niet in opdracht van de gemeente aangelegd. Voor het uitvoeren van de aanlegwerkzaamheden door een telecompartij dient een instemmingsbesluit (vergunning) te worden aangevraagd bij de gemeente. Dit omdat het netwerk grotendeels wordt aangelegd in de openbare ruimte, voornamelijk onder het voetpad of in de berm. Op deze pagina kun je meer informatie vinden over de partijen die in onze gemeente aanwezig zijn.

Kempenglas

In het buitengebied van de Kempen, waaronder in die van onze gemeente, is een glasvezelnetwerk aangelegd door Coöperatie Kempenglas. Meer informatie is te vinden via: www.kempenglas.nl(externe link).

DELTA Fiber Netwerk

In 2022 is DELTA Fiber Netwerk gestart met het glasvezelnetwerk aanleggen in de vijf dorpskernen. De werkzaamheden voor de aanleg van het hoofdnetwerk zijn bijna klaar. De graaf- en aanlegwerkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Circet. DELTA Fiber Netwerk zal bewoners en bedrijven benaderen om glasvezel aan te bieden.

Belangrijk om te weten:

  • DELTA Fiber Netwerk komt persoonlijk bij je langs om samen afspraken te maken over waar/hoe het glasvezelmodem in je woning komt.
  • Je tekent voor akkoord voor plaatsing glasvezelmodem.
  • Je krijgt van DELTA Fiber Netwerk digitaal een bevestiging van de gemaakte afspraken van de schouwing.
  • De schouwer is duidelijk herkenbaar en kan zich altijd legitimeren.
  • Heb je een vraag of klacht over de aanleg van DELTA Fiber Netwerk, dan kun je contact opnemen via tel: 0497 – 726265 of per e-mail: bladel@circet.nl.
  • Heb je een vraag, klacht of storing in de glasvezelverbinding, dan neem je contact op met je telecomaanbieder.
  • Voor overige vragen kun je contact opnemen met Klant Contact Centrum van DELTA Fiber Netwerk via tel: 088 – 7585800 of via de live chat op hun website: www.deltafibernetwerk.nl/klantenservice(externe link).