KempenPlus in Bladel zorgt, namens de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden, voor het verwerken van een melding, ophalen, registreren, bewaren en afvoeren van gevonden fietsen.

Wat moet ik doen?

Zelf bewaren

Als je de fiets zelf bewaart, moet je voor het onderhoud daarvan zorgen. De fiets moet in dezelfde staat blijven. KempenPlus stuurt je melding door naar de politie om een vergelijking te maken met de landelijke databank van gestolen fietsen. Bij een ‘match’ neemt de politie contact met je op en zal de rechtmatige eigenaar zich bij je melden. Bij het ophalen van de fiets moet de eigenaar op jouw verzoek een geldig legitimatiebewijs en het bewijs van aangifte bij de politie overleggen. Als de eigenaar van de fiets na één jaar nog niet bekend is en er is geen contact met je opgenomen, dan ben je rechtmatige eigenaar van de fiets geworden.

In bewaring geven

Als je de fiets niet zelf wilt bewaren, haalt KempenPlus de fiets binnen twee werkdagen bij je op. De gegevens van de fiets worden doorgestuurd naar de politie, die ze vergelijkt met de gegevens in hun landelijke databank. Bij een ‘match’ neemt de politie contact op met KempenPlus en zal de rechtmatige eigenaar zich daar melden. Bij het ophalen van de fiets moet de eigenaar een geldig legitimatiebewijs en het bewijs van aangifte bij de politie overleggen. Als de eigenaar van een fiets met een dagwaarde van minder dan € 450,00 na drie maanden nog niet bekend is, wordt KempenPlus eigenaar van de fiets. Voor fietsen met een dagwaarde van € 450,00 of meer is die termijn één jaar.

Digitaal aanvragen

Via onderstaande link kun je de gevonden fiets melden. Je kunt daarbij ook aangeven of je de fiets zelf wilt bewaren of deze laat ophalen door KempenPlus.

Links/Documenten

Fiets verloren