HomeWonen & LevenPolitie

Politie

Samen werken aan een veilige, leefbare woonomgeving. Dat is een van de belangrijkste politietaken. Problemen op het gebied van criminaliteit, overlast, vandalisme en (verkeers)onveiligheid probeert de politie zo goed mogelijk op te lossen. Verder is het voorkomen van problemen een wezenlijk onderdeel van de politiezorg in Bladel.

De netwerker van de politie in Bladel is:
- De heer J. Leuvering.

Bereikbaarheid

Het politiebureau in Eersel aan de Postelseweg 31 is als volgt geopend: maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00.
Op zondag is het bureau gesloten.

Het steunpunt in het gemeentehuis in Bladel is op afspraak bezet (tel. 0900-8844).
Het bureau is bereikbaar via de hoofdingang van het gemeentehuis aan de Markt in Bladel, telefoonnummer: 0497-361636 of mail naar info@bladel.nl.

Voor vragen, het maken van afspraken voor een persoonlijke aangifte en het doen van meldingen blijft de politie 24-uur bereikbaar via 0900-8844, bij spoed 112 en voor anonieme meldingen via 0800-7000. Op www.politie.nl kunt u meer lezen over de verschillende mogelijkheden van aangifte doen.

Daarnaast is de politie te bereiken via het alarmnummer 112 (als iedere seconde telt).

Buurtbrigadiers

Politie De Kempen heeft het aantal buurtbrigadiers vanaf april uitgebreid van acht naar veertien. In iedere wijk zullen buurtbrigadiers alle politietaken, zowel in preventieve als ook in repressieve vorm, (laten) uitvoeren.

Politie De Kempen wil de buurtbrigadiers terugbrengen in de buurt. Direct contact met de inwoners en hierdoor weten wat er leeft in een wijk, is voor de politie belangrijk voor het uitvoeren van haar werk. Daarnaast werkt de politie intensief samen aan de veiligheid met de gemeenten en andere partners.

De politie richt zich binnen de gemeente Bladel op het verhogen van de veiligheid van de inwoners en het bestrijden van de overlast. Met name jeugdcriminaliteit, hangplekken en het in bezit hebben van (hard)drugs en de handel hierin krijgen extra aandacht.

Bereikbaarheid

De buurtbrigadiers zijn veel in uw wijk te vinden.

Het werkgebied van John den Dekker beslaat het gebied: Bladel, westelijk van Doolandweg / Julianaplein / Sportparkstraat

Het werkgebied van Patricia Keijzers beslaat de gebieden: Bladel, oostelijk van Doolandweg / Julianaplein / Sportparkstraat en Netersel

Het werkgebied van Kees van Rumund beslaat het gebied: Hapert, ten zuiden van N284

Het werkgebied van Ad Verhoeven beslaat de gebieden: Hapert ten noorden van N284, Hoogeloon en Casteren

Het steunpunt in het gemeentehuis in Bladel is op afspraak bezet (tel. 0900-8844).

U kunt natuurlijk te allen tijde bellen naar 0900-8844 en vragen naar de betreffende buurtbrigadier. De buurtbrigadier zal dan benaderd worden en belt u indien nodig terug.

Het is ook mogelijk een mail te sturen via: www.politie.nl/mijnwijkagent

Aangifte doen via internet

Via de landelijke aangiftesite van de politie kunt u aangifte doen van een aantal delicten. Als deze plaatsvonden in de gemeente Bladel, worden ze automatisch doorgestuurd naar en behandeld door de politie regio Oost-Brabant, basisteam De Kempen.

Op dit moment kunt u via die site alleen aangifte doen van onderstaande feiten:
Diefstal van een fiets
Diefstal van een bromfiets
Diefstal uit een auto
Vernieling van openbaar vervoer
Vernieling van een openbaar gebouw
Vernieling van een auto
Vernieling van een goed (bijv. brievenbus)

Via de volgende link komt u op de aangiftesite: www.politie.nl/aangifte

Wilt u aangifte doen van een ander feit, dan kunt u contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).

Bladel • Casteren • Hapert • Hoogeloon • Netersel