HomeWonen & LevenMaatschappelijke stages

Maatschappelijke stages

Vanaf schooljaar 2011-2012 is de maatschappelijke stage (MaS) verplicht voor scholieren van het voortgezet onderwijs. Tijdens de MaS zetten leerlingen zich belangeloos in voor de maatschappij.
Hierdoor maken zij kennis met allerlei aspecten binnen onze samenleving en worden zich bewust van de rol van het vrijwilligerswerk.

MaS wordt uitgevoerd bij vrijwilligersorganisaties en non-profit bedrijven en -projecten, de zogenaamde stagebieders. Zij zorgen voor de begeleiding van de stagiaires zodat de taken worden uitgevoerd zoals afgesproken in het vooraf opgestelde stagecontract.
De inzet van MaS zorgt voor extra handen zodat o.a. evenementen of nieuwe plannen doorgang kunnen vinden. Een win/win situatie voor beide partijen.

De stagemakelaar kan ondersteuning bieden aan stagebieders door informatie te geven, mogelijkheden te creƫren en takenpakketten en vacatures op te stellen die vervolgens gepubliceerd worden op school.

Heeft u hier vragen over, dan kunt u contact opnemen met Marjo Leijten, stagemakelaar/vrijwilligersondersteuner van de gemeente Bladel, door te mailen naar: m.leijten@bladel.nl of te bellen naar: 06-19917067.

Bladel • Casteren • Hapert • Hoogeloon • Netersel