Op 1 juni 2023 gaat er een nieuwe wet in die invloed heeft op energiecontracten. Het is nu nog belangrijker om het juiste energiecontract af te sluiten. Dit komt omdat overstappen naar een andere leverancier vanaf 1 juni een hoge boete met zich meebrengt.

Uitleg nieuw boetemodel

De overheid wil dat energieleveranciers weer vaste energiecontracten aanbieden voor een looptijd van 3 of 5 jaar. Nu zijn er alleen nog maar vaste contracten voor 6 maanden of maximaal 1 jaar.

Door de overstapboete te verhogen, kan de leverancier langere vaste contracten aanbieden. Doordat mensen waarschijnlijk minder snel overstappen, is er minder risico voor de leveranciers en kunnen zij ook de tarieven lager maken.

Samenwerking met Gezondverzekerd.nl

De Kempengemeenten werken samen met Gezondverzekerd.nl. Via Gezondverzekerd.nl bieden we energiecontracten aan met verschillende voordelen, zoals:

  • Goedkoopste tarief per aanbieder;
  • Nooit borg en altijd geaccepteerd;
  • Persoonlijke begeleiding naar de juiste keuze;
  • Opzegservice inclusief;
  • Verlenging tegen goedkoopste tarief.

Ook met betaalachterstanden bij je huidige leverancier kun je dus een vast contract met lage tarieven krijgen. Ga voor een vast energiecontract en voorkom onverwachte prijsstijgingen. Het energieaanbod voor inwoners van de Kempengemeenten is via deze website te bekijken: www.gezondverzekerd.nl/goedkope-energie/(externe link). Via de website krijg je persoonlijk advies. Wanneer het nodig is kun je overstappen van energiecontract.

Persoonlijk advies

Vind je het lastig of spannend om de juiste keuze te maken? Gezondverzekerd.nl heeft energiecoaches die je kunnen helpen. Zij kunnen je een persoonlijk advies geven voor een passend energiecontract in jouw situatie. Je kunt hiervoor bellen naar 085 - 303 5389.