Welkom in de gemeente Bladel. We hopen dat u hier een goed verblijf hebt en dat u tot rust kunt komen, ondanks uw zorgen over de situatie thuis in Oekraïne. U bent vrij om te gaan en staan waar u wilt. Graag geven we u extra informatie. Klik op de taal van uw voorkeur. 

Basisonderwijs

Vanaf 9 mei 2022 (eerste maandag na de meivakantie) geldt dat Oekraïense kinderen in de basisschoolleeftijd die verblijven in de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden gebruik kunnen maken van een centrale onderwijslocatie in Bladel. Kinderen kunnen worden aangemeld via aanmeldenoekraine@kempenkind.nl. Schrijf in de e-mail uw naam, de naam en leeftijd van uw kind (of kinderen), uw adresgegevens en uw contactgegevens (e-mail en telefoonnummer). U krijgt dan per e-mail een aanmeldformulier dat u volledig ingevuld kunt retourneren naar hetzelfde e-mailadres. Als alles goed is ingevuld ontvangt u een bevestiging. U krijgt dan een uitnodigingsbrief met uitleg over schooltijden e.d. Als er gegevens ontbreken, neemt de school nog contact met u op.

Voortgezet onderwijs

Kinderen uit de eerdergenoemde 4 gemeenten in de middelbare schoolleeftijd kunnen nu al terecht in de Wereldklas van het Pius X-College te Bladel. Aanmeldingen verlopen via m.vanzummeren@piusx-college.nl.