Welkom in de gemeente Bladel. We hopen dat je hier een goed verblijf hebt en dat je tot rust kunt komen, ondanks je zorgen over de situatie thuis in Oekraïne. Graag geven we je extra informatie. Klik op de taal van je voorkeur. 

Basisonderwijs

Oekraïense kinderen in de basisschoolleeftijd die verblijven in de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden kunnen gebruik maken van een centrale onderwijslocatie in Bladel. Kinderen kunnen worden aangemeld via aanmeldenoekraine@kempenkind.nl. Schrijf in de e-mail je naam, de naam en leeftijd van je kind(eren), je adresgegevens en je contactgegevens (e-mail en telefoonnummer). Je krijgt dan per e-mail een aanmeldformulier dat je volledig ingevuld kunt retourneren naar hetzelfde e-mailadres. Als alles goed is ingevuld ontvang je een bevestiging. Je krijgt dan een uitnodigingsbrief met uitleg over schooltijden e.d. Als er gegevens ontbreken, neemt de school nog contact met je op.

Voortgezet onderwijs

Kinderen uit de eerdergenoemde 4 gemeenten in de middelbare schoolleeftijd kunnen terecht in de Wereldklas van het Pius X-College in Bladel. Aanmeldingen verlopen via m.vanzummeren@piusx-college.nl.