Tegels eruit, groen erin. Meer groen in de gemeente! Dat is het doel van het NK-Tegelwippen. Van april tot en met oktober konden inwoners en gemeenten in heel Nederland meedoen aan het NK. Gemeente Bladel en gemeente Reusel-De Mierden gingen de vriendschappelijke strijd met elkaar aan. Samen zetten we ons in voor een fijnere leefomgeving met een klimaatbestendige toekomst.

Meer groen, vele voordelen

Tegels houden water tegen. Bij grote regenval kan dit zorgen voor veel wateroverlast. Door meer groen neemt de grond meer water op en gaan we deze wateroverlast juist tegen. Ook voor de biodiversiteit is groen belangrijk. Dieren houden namelijk helemaal niet van tegels, maar wel van groen! Wist je dat 70% van wat er dagelijks op jouw bord ligt bestuiving door insecten nodig heeft? Belangrijk dus om te zorgen voor de juiste leefomstandigheden voor deze beestjes. Daarbovenop zorgt meer groen voor de hoognodige verkoeling tijdens de steeds heter wordende zomermaanden.

Een spannende strijd tussen de gemeenten

Redenen genoeg dus om die tegels te wippen. Maar welke gemeente wipte uiteindelijk de meeste tegels? De strijd tussen de inwoners van gemeente Reusel-De Mierden en gemeente Bladel laaide al snel op. Lange tijd liep gemeente Bladel aan kop. Maar Reusel-De Mierden was duidelijk van de lange adem. In de zomer begonnen zij aan een heuse eindsprint. Spannend was het tot op het laatste moment!

De eindstand 

Gemeente Reusel-De Mierden wipte de meeste tegels per 1000 inwoners en is daarmee de winnaar van de strijd. Van harte gefeliciteerd! Gemeente Bladel wipte de meeste tegels in totaal. Met deze mooie uitslag veroverden onze gemeenten landelijk de 2e en 3e plaats in de categorie kleine gemeenten (< 50.000 inwoners). In totaal wipte Gemeente Bladel 41.929 tegels en gemeente Reusel-De Mierden 37.038. Een resultaat waar we samen heel trots op zijn! Bekijk de eindstand tussen gemeente Reusel-De Mierden en gemeente Bladel hier: www.nk-tegelwippen.nl/rivalen/bladel-vs-reusel-de-mierden(externe link)Dank aan iedereen die heeft meegedaan. Op naar een klimaatbestendige toekomst!