In samenwerking met Cordaad Welzijn hebben de leerlingen uit 1tto van het Pius X-college gewerkt aan het project rondom de week van de jonge mantelzorger.

Ook in regio de Kempen zijn veel jonge mantelzorgers actief met ondersteuning voor een hulpbehoevend familielid of naaste. Juist omdat wat zij doen zo belangrijk en waardevol is willen we met dit project aandacht vragen, bewustwording creëren, een hart onder de riem steken maar vooral; de jonge mantelzorger in het zonnetje zetten!

1 op de 4 kinderen / jongeren groeien op met zorg in het gezin. Sommigen helpen mee in het huishouden, anderen hebben een taak in de persoonlijke verzorging. Maar ook als dat niet is groeien ze wel op met “rekening houden met” en “zich zorgen maken over”. En dat is niet altijd even makkelijk.

Iedere maand organiseert Cordaad Welzijn een activiteit waarbij jonge mantelzorgers even de boel de boel kunnen laten en elkaar kunnen ontmoeten. Zo horen ze hoe het er bij een ander thuis aan toe gaat en ontstaan mooie gesprekken waarbij tips en ervaringen uitgewisseld worden.

In de expositieruimte in het gemeentehuis in Bladel zijn vanaf vrijdagmiddag 8 juli de bijzondere kunstwerken van de eerstejaars leerlingen te bewonderen.