Het lijkt misschien vanzelfsprekend dat jongeren vrienden hebben. Toch blijkt uit de gezondheidsmonitor van de GGD Brabant-Zuidoost dat 4% van de 12 t/m 18 jarigen en 10% van de 19 t/m 24 jarigen in de Kempen zich (zeer) ernstig eenzaam voelt. Zij vinden het lastig contact te maken en vriendschappen op te bouwen. Daarom starten we, samen met gemeenten Bergeijk, Eersel en Reusel-De Mierden, het programma Join Us, wat deze jongeren sociaal sterker maakt!

Socialer en zelfverzekerder

Vanaf april starten vier groepen in de Kempen: twee voor jongeren tussen 12 en 18 jaar en twee voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar. Iedere twee weken ontmoeten zij elkaar. Ze kiezen en organiseren zelf allerlei activiteiten, zoals gamen, films kijken, spelletjes doen of een uitje. Er zijn ervaren begeleiders aanwezig die de jongeren helpen met het verbeteren van sociale vaardigheden en het versterken van hun zelfbeeld. De bijeenkomsten zijn in Bladel en in Bergeijk. Jongeren mogen zelf kiezen waar ze aansluiten.

Kom erbij. Join Us!

Nieuwsgierig naar Join Us? Alle jongeren zijn van harte welkom! Kijk welke locatie het dichtst bij is op https://join-us.nu/nl/doe-mee/real-life(externe link) en meld je gratis aan in Bladel(externe link) of Bergeijk(externe link). Daar vind je ook meer informatie en ervaringsverhalen.

Join Us komt voort uit #Kempenbranie; welbevinden van jongeren is een van de speerpunten om ervoor te zorgen dat jongeren gezond en kansrijk kunnen opgroeien.