Pagina opties

Groter

Stank

Rioollucht in huis

Controleer of alle stankafsluiters (sifons) goed werken en goed aangesloten zijn. Kijk ook naar de standleiding (ontluchtingspijp van de binnenhuisriolering, deze loopt meestal tot onder het dak). Vaak wordt een regenpijp als standleiding gebruikt. Komt de rioollucht uit de regenpijp, voorzie deze dan ook van een stankafsluiter. U kunt ook een loodgieter inschakelen, deze kan voor u vaststellen wat het probleem is.

Rioollucht op straat

Bij aanhoudend droog weer kan het ‘stankslot’ (sifon) van de kolk droog komen te staan. Er is dan sprake van een open verbinding met het riool en dat kan leiden tot stankoverlast. Een emmer water in de kolk gooien is in deze gevallen meestal afdoende om de stank te verhelpen. Als na twee dagen de stank nog steeds aanhoudt laat dit dan weten aan de gemeente. Zij controleert dan of de kolk technisch nog wel in orde is.

Stankoverlast van sloot of beek

Stinkt de sloot of beek bij u in de buurt? Dit kan meerdere oorzaken hebben. Als u het meldt bij de gemeente dan kan de beheerder langskomen om de oorzaak te achterhalen. Meld stankoverlast via het Klacht- en meldpunt.