Pagina opties

Groter

Klimaatmaatregelen Hoogeloon

Het klimaat verandert, het weer wordt extremer. Door stevige regenbuien in combinatie met oude riolering ontstaat er regelmatig wateroverlast in Hoogeloon. Om dit in de toekomst beter te voorkomen en schoon en voldoende water te blijven houden, zijn maatregelen noodzakelijk.

De gemeente Bladel heeft daarom besloten om Hoogeloon klimaatbestendiger te maken voor de toekomst. In de openbare ruimte wordt de riolering vervangen door een groter gescheiden stelsel. Dit betekent dat regenwater en vuilwater apart worden ingezameld. Op het nieuwe regenwaterriool wordt de gehele openbare ruimte en de voorzijde van de woningen afgekoppeld aangesloten. Dit water hoeft niet naar de rioolwaterzuivering te worden gepompt, maar wordt geïnfiltreerd in de bodem en verder opgevangen in watergangen en wadi’s.

Het gehele project beslaat ongeveer 80% van de openbare ruimte in Hoogeloon. Aangezien dit niet allemaal tegelijk aangepakt kan worden, is het project opgedeeld in 5 fasen. Momenteel is fase 1 in uitvoering.

Meer informatie over het hele traject kunt u vinden op de website van adviesbureau RA Infra. Informatie over de uitvoering van fase 1 is te vinden op de website van de aannemer Van der Zanden,