De eerste weken met het mobiel scheidingsstation zitten er op. In iedere gemeente van de Kempen heeft inmiddels het mobiel scheidingstation 2 of 3 keer in één van de kernen gestaan.

Goed om te zien dat er flink gebruik gemaakt van deze service. Ook leuk om te horen dat u deze service op prijs stelt.

Zoals in een vorige bericht al aangegeven was, is dit een proef tot 1 januari 2022. Afhankelijk van onder andere de resultaten, ervaringen, reacties en kosten wordt bekeken of de proef een vervolg krijgt.

Op basis van de resultaten tot nu toe, wil de gemeente Bladel met u nogmaals de spelregels delen die gelden als u grondstoffen naar het mobiele scheidingsstation komt brengen. Ook hebben we noodgedwongen een paar regels moeten aanpassen. Zo kan hout vanaf heden niet meer ingeleverd worden! Hiervoor moet u naar de milieustraat.

Bij het mobiele scheidingsstation kunt u verschillende soorten huishoudelijk afval inleveren dat niet in de grijze container (restafval) hoort en dat u normaal gesproken op een gewone milieustraat zou inleveren.

Belangrijk om te weten: het mobiele scheidingsstation is alleen geschikt voor kleinere hoeveelheden en kleinere formaten afval zoals bijvoorbeeld spaarlampen, piepschuim, batterijen en kleine elektrische apparatuur zoals broodroosters en waterkokers. Dus niet voor wasmachines en drogers!

Het is belangrijk om enkel kleine materialen en kleine hoeveelheden afval in te leveren, omdat de materiaalbakken anders te snel vol zijn. Het mobiele scheidingsstation moet dan vroeger gesloten worden. Om praktische redenen is het niet mogelijk om de bakken tussentijds te legen. De gemeente verzoekt u dan ook om grotere hoeveelheden rechtstreeks naar de milieustraat te brengen.

U kunt in klein formaat (max. 3 stuks) inleveren bij het mobiele scheidingsstation:

  • Batterijen, cartridges, spaarlampen;
  • Hard kunststof (zoals speelgoed, kratjes, bakken, rekjes, emmers);
  • Papier karton;
  • Verfblikken;
  • kleine elektrische apparaten (zoals broodrooster, stofzuiger, mixer, elektrische tandenborstel, strijkbout, printer);
  • Metalen (zoals pannen, bestek, rekjes, nietmachine, gereedschap, onderdelen van fiets/bromfiets, schroefjes);
  • Cd’s en Dvd’s;
  • Schoon piepschuim (EPS);
  • Draad (metaaldraad en/of snoeren).

In onderstaande tabel is te vinden waar en wanneer we staan. Tijdens de officiële wettelijke feestdagen is het mobiel scheidingsstation niet aanwezig.

Plaats

Standplaats

Wanneer

Tijden

Casteren

Frans Bruursplein

1e woensdag van de maand

13.30 – 16.30

Bladel

Markt

1e zaterdag van de maand

12.30 – 15.30

Hapert

Alexanderhof (bij gemeenschapshuis “Den Tref”)

2e dinsdag van de maand

13.30 - 16.30

Hoogeloon

Valensplein

3e woensdag van de maand

13.30 - 16.30

Netersel

De Hoeve (tegenover MFA “De Poel”)

4e dinsdag van de maand

13.30 - 16.30