De kranten staan vol alarmerende berichten over de zorgelijke mentale gezondheid van jongeren. Teleurstelling, stress en emoties horen bij het leven, maar niet ieder kind weet hoe hij of zij hiermee om moet gaan. Daarom organiseert Kempenbranie samen met Bibliotheek Bladel een lezing voor ouders van jongeren tot 18 jaar over ontwikkelingen in de mentale gezondheid van deze jongeren en waarom het zo belangrijk is om hiervoor al op jonge leeftijd aandacht te hebben. Het creëren van een stimulerende en gezonde omgeving waarin jongeren kunnen opgroeien is waar Kempenbranie zich voor inzet.

Programma

De avond begint met een lezing van Elsbeth Kuysters, moeder, psycholoog en schrijver. Naast haar beroep als psycholoog is Elsbeth als moeder ook ervaringsdeskundige van een kind met mentale problemen. Bovendien is Elsbeth medeoprichtster van de Stichting Saarisnietgek, welke de mentale gezondheid van kinderen op een laagdrempelige wijze bespreekbaar beoogt te maken.

Elsbeth van Genuchten, jeugdverpleegkundige van JGZ GGD, geeft vervolgens een lezing over het vergroten van de mentale weerbaarheid bij kinderen. Tijdens haar lezing zal zij hiervoor verschillende tips en tools geven. Daarnaast sluiten de jeugdcoaches van Cordaad Welzijn aan en wordt het belang van #Kempenbranie toegelicht. Natuurlijk is er op deze avond gelegenheid om vragen te stellen aan de sprekers.

Aanmelden

De informatieavond vindt plaats op 23 maart 2023 vanaf 19.00 uur in Bibliotheek Bladel, Markt 4 en de toegang is gratis. Iedereen die geïnteresseerd is kan zich aanmelden via www.kempenbranie.nl/lezing-mentale-gezondheid(externe link). Let op: er zijn maximaal 50 plekken beschikbaar.