Dementie ambassadeurs

logo
Zoeken

Dementie ambassadeurs

Om de dementievriendelijke beweging binnen de gemeente Bladel verder uit te breiden en te waarborgen voor de toekomst zijn sinds 2015 meerdere dementie ambassadeurs per dorpskern actief om op een laagdrempelige manier te fungeren als een aanspreekpunt voor mensen die te maken hebben met dementie. Dit kunnen mensen met (beginnende) dementie zelf zijn, hun mantelzorgers, familie of vrienden.

De dementie ambassadeur woont in de gemeente Bladel en is daardoor zeer betrokken en op de hoogte van signalen uit de gemeenschap. De dementie ambassadeur is een onafhankelijk persoon maar op de hoogte van de professionele en de vrijwillige dienstverlening. Hij of zij kan informatie en advies geven over (omgaan met) dementie en welke hulp- en zorgvoorzieningen er op het formele (professionele) en het informele (vrijwilligers- en organisaties) vlak mogelijk zijn. 

Wilt u in contact komen met de dementieambassadeur uit uw kern of heeft u een vraag over (het omgaan met) dementie? Hieronder staan de contactgegevens weergegeven.

Bladel

Dementie ambassadeur: Ilona van Bree, e-mail: dementie@bladel.nl

Casteren

Dementie ambassadeur: Dré de Kort, tel: 06 - 51 43 94 22

Hapert

Dementieambassadeur: Bets Hendriks, tel: 06 - 47 29 80 72, e-mail: j.hendriks23@chello.nl.

Hoogeloon

Dementieambassadeur: Ria van der Putten. tel: 0497 - 68 19 84.

Netersel

Netersel kent geen dementieambassadeur maar voor vragen over dementie kunt u terecht bij buurthulp Netersel, te bereiken op werkdagen van 13:00 tot 17:00 uur via tel: 06 - 53 47 39 72, of e-mail: buurthulpnetersel@gmail.com.

www.bladel.nl

Volg dementievriendelijke gemeente Bladel op Facebook Volg de dementievriendelijke gemeente Bladel op Twitter. Volg de dementievriendelijke gemeente Bladel op Pinterest.