Dementie om niet te vergeten

logo
Zoeken

Dementie & gemeente Bladel

De verkiezingen zijn achter de rug, een nieuw college is gevormd en ik mag als portefeuillehouder sociaal domein aan de slag. Een mooie uitdaging waar ik erg veel zin in heb maar wat ook wel even wennen is. Zittend in een nieuwe omgeving, op een nieuwe werkplek volgt dan de vraag of de wethouder een voorwoord kan schrijven voor de nieuwsbrief dementienetwerk. Tuurlijk! was mijn antwoord.

Maar wat schrijf je vervolgens in het voorwoord als nieuwbakken wethouder? In mijn 12 jaar als gemeenteraadslid heb ik me amper bezig gehouden met het sociale domein. Niet omdat ik daar geen interesse in had, maar vooral uit praktische overwegingen. Dat ik die keuze nu gemaakt heb om me daar volledig voor in te gaan zetten is een bewuste keuze. Er liggen voldoende uitdagingen, en op onderdelen zijn er zeker verbeteringen aan te brengen. Verder geeft me deze keuze de kans om me goed in te lezen, in te werken en wellicht nog belangrijker, kennis aan het maken ben met alle betrokkenen die een rol spelen in het sociaal domein. Daar ben ik op dit moment hard mee aan de slag en nodig mensen van harte uit om bij me aan de bel te trekken als ze die noodzaak voelen.

Voor wat betreft Bladel als Dementievriendelijke gemeente (DVG) is het alsof ik op een sneltrein stap. Mijn eerste bijeenkomst met de werkgroep DVG was een eye-opener als ik zie wat er allemaal speelt en georganiseerd wordt in de gemeente Bladel. We hebben uitgebreid overleg gehad over de week van de dementie en vele activiteiten die we daarin gaan ontplooien. Ik ben als wethouder erg blij met het enthousiasme wat ik in de werkgroep heb mogen ervaren en ik zal mij hier de komende jaren zeker voor blijven inzetten. Wat dat betreft had mijn voorganger Marko van Dalen gelijk toen hij in de laatste editie van de nieuwsbrief schreef: "Misschien komt er een andere wethouder, maar dat zal niets afdoen aan de manier waarop wij ons in de gemeente Bladel en in de Kempen hiervoor inzetten."

D.S.C. (Davy) Jansen, wethouder sociaal domein.

foto: Eric van Horrik

www.bladel.nl

Volg dementievriendelijke gemeente Bladel op Facebook Volg de dementievriendelijke gemeente Bladel op Twitter. Volg de dementievriendelijke gemeente Bladel op Pinterest.