Welkom op de nieuwe website!

Als gemeente vinden we persoonlijk contact belangrijk. Bestuurders, baliemedewerkers en beleidsambtenaren willen op een directe manier betrokken zijn bij de lokale samenleving. Waar mogelijk bieden we ook digitale dienstverlening aan. Dat doen we vooral via deze website maar ook via sociale kanalen zoals Facebook en Twitter.

De vorige website was zes jaar oud en onze gebruikers liepen tegen beperkingen aan. Toen we besloten een nieuwe website te gaan ontwikkelen, gingen we daarom op de stoel van de gebruiker zitten. Sterker nog; we nodigden gebruikers uit om op onze stoel te komen zitten en met ons samen te werken aan de nieuwe website.

Het eerste doel was om de online gemeentelijke dienstverlening zo in te richten dat gebruikers zaken snel en gemakkelijk kunnen afhandelen. Een tweede doel was de site gebruiksvriendelijk te maken door nieuwe vormgeving toe te passen die op verschillende apparaten zoals laptop, tablet en telefoon goed getoond wordt. Andere aandachtspunten waren een goed werkende zoekfunctie op de website en het goed vindbaar maken van onze informatie via externe zoekmachines. Inwoners en een ondernemer bepaalden samen met medewerkers van de gemeente en de websiteleverancier een logische structuur voor de site. Ze gaven aan welke onderdelen van beleid en dienstverlening ze op welke plaats van de website logisch vonden. Dat leverde waardevolle inzichten op. De door inwoners en ondernemers meest gezochte onderwerpen kregen een prominente plaats.

We betrokken de inwoners van Bladel, Casteren, Hapert, Hoogeloon en Netersel ook op een andere manier; zij werden het gezicht van de gemeente op de website. We zijn er trots op dat we met plaatselijke fotomodellen konden werken! Wanneer u door de verschillende website-onderdelen heen gaat, komt u vast bekenden tegen. In het voorjaar fotograferen we opnieuw voor de website. Wilt u meedoen, meld u zich dan via voorlichting@bladel.nl.

Hoewel we er alles aan hebben gedaan om alle informatie juist op deze website te krijgen, kan er nog iets zijn dat u mist. Onderaan iedere pagina kunt u het aangeven als er wat u betreft informatie ontbreekt. Met uw bevindingen kunnen we de website, waar mogelijk, nog beter laten aansluiten op uw wensen en behoeften!

Peter Maas
Waarnemend burgemeester gemeente Bladel