Pagina opties

Groter
RSS

Wie wordt de nieuwe dorpsdichter van de gemeente Bladel? (01-06-2021)

De gemeente Bladel heeft afgelopen jaren twee dorpsdichters gehad; Jan Smets beet het spits af als eerste dorpsdichter. Jan van Limpt werd na twee jaar zijn opvolger. We zijn nu weer op zoek naar een nieuwe dorpsdichter! Wie wordt de nieuwe dorpsdichter van de gemeente Bladel?

De gemeente vindt het belangrijk de gebeurtenissen in het dorp te laten volgen door de ogen van een dichter. Zo ontstaat een mooi tijdsbeeld. De dorpsdichter is een Dichter des Vaderlands, maar dan op lokaal niveau.

De dorpsdichter gaat voor een periode van een jaar aan de slag, met optie tot verlenging van een jaar.

Dit jaar willen we de aanmeldingen op een andere manier laten verlopen. U mag iemand nomineren voor de functie van dorpsdichter. Heeft u al iemand in gedachten? Hierbij nog even wat meer informatie op een rij.

Voorwaarden

  • De dorpsdichter schrijft over plaatsen, mensen of gebeurtenissen in de gemeente. Over iets persoonlijks of juist iets mondiaals dat een raakvlak heeft met Bladel. De invulling is vrij, zolang het onderwerp ‘Bladel’ aanwezig is.
  • De gemeente ontvangt zesmaal per jaar een gedicht en doet het verzoek om aanvullend hierop open te staan voor verzoeken van de gemeente voor het schrijven van een gedicht bij onverwachte gebeurtenissen.
  • Daarnaast draagt de dorpsdichter tweemaal per jaar een gedicht voor bij bijzondere gebeurtenissen (optioneel).
  • Gedichten publiceren we in de PC55 en op www.bladel.nl. Via Facebook en Twitter verwijzen we hier naar.
  • De gemeente kiest zelf of zij gedichten plaatst. Indien zij een gedicht niet geschikt vindt, kan zij ervoor kiezen af te wijken van publicatie.
  • De gemeente en de dorpsdichter delen het auteursrecht op de ingezonden gedichten. Zowel de gemeente als de dichter kunnen om het gedicht voor andere doeleinden te gebruiken. De gemeente kan de gedichten gebruiken voor andere projecten (representatie, openbare ruimte).
  • De dorpsdichter krijgt geen vergoeding voor zijn of haar gedichten.
  • De gemeente voert geen eindredactie op de gedichten.
  • Zowel de dorpsdichter als de gemeente kan de afspraak te allen tijde beëindigen. Opzegtermijn is een maand.
  • Men kan alleen anderen opgeven/nomineren voor titel dorpsdichter

Hoe kunt u iemand nomineren?

Kent u iemand die perfect in het plaatje past van de dorpsdichter? Nomineer hem of haar dan door het sturen van een e-mail naar voorlichting@bladel.nl. Zet hierbij (na goedkeuring van de genomineerde) de contactgegevens van deze persoon erbij en een motivatie waarom deze persoon de nieuwe dorpsdichter van Bladel moet worden. Stuur deze e-mail voor 1 juli a.s.!

De jury bekijkt en beoordeelt alle inzendingen. De jury bestaat minimaal uit twee raadsleden en wethouder Davy Jansen. Bij meerdere kandidaten stuurt de jury een opdracht uit naar de geselecteerden om te kunnen komen tot een uiteindelijke keuze. Planning is dat de dorpsdichter start per 1 september a.s.

De gemeente kijkt uit naar de inzendingen voor de nieuwe dorpsdichter!