Pagina opties

Groter
RSS

Werkzaamheden E34 tussen Oud-Turnhout en grens Nederland richting Antwerpen (09-08-2019)

Op 12 augustus wordt op de E34 gestart met de vernieuwing van de rijstroken richting Antwerpen in Oud-Turnhout en in de zone vanaf het kanaal Dessel-Schoten tot aan de Nederlandse grens (grondgebied Mol-Postel). Het verkeer rijdt vanaf vrijdag 9 augustus over twee versmalde rijstroken in elke richting, op één zijde van de snelweg.

In juli is al gestart met de voorbereidende werkzaamheden om dit structureel onderhoud mogelijk te maken. In de eerste fase worden de rijstroken richting Antwerpen aangepakt. De bestaande weg wordt volledig opgebroken en vervangen door een nieuwe rijweg in asfalt. Het verkeer op de E34 kan steeds in beide richtingen blijven rijden. Ter hoogte van de werkzaamheden rijdt het verkeer over twee versmalde rijstroken in elke richting, op één zijde van de snelweg. Autoverkeer richting Antwerpen wordt vanaf vrijdag 9 augustus via een doorsteek in de middenberm naar de andere kant geloodst. Er geldt een snelheidsbeperking van 70 km per uur.
 
Door de werkzaamheden zijn in de richting van Antwerpen zowel de oprit als de afrit Oud-Turnhout tijdelijk afgesloten. De afrit voor het verkeer dat richting Nederland rijdt blijft wel open in deze fase. Het verkeer volgt een omleiding via de naastliggende op- en afritten: op- en afrit Turnhout-centrum (24) of op- en afrit Retie (26). Zone Arendonk Industrie is bereikbaar via op- en afrit Retie (26) en N118 en de snelwegparking in Postel richting Antwerpen is vanaf begin augustus tot einde werkzaamheden afgesloten.
  
De werkzaamheden op de rijrichting Antwerpen duren tot half september. Vervolgens worden de werkzaamheden verplaatst naar de andere kant van de snelweg, voor de vernieuwing van de rijstroken richting Nederland. De werkzaamheden op de E34 maken deel uit van een meerjarenproject waarbij op termijn het hele wegdek van Ranst tot de Nederlandse grens (48 kilometer) in beide richtingen wordt vernieuwd.

De meest actuele info is steeds beschikbaar via de website www.wegenenverkeer.be/werkenE34

Beeldmateriaal: © AWV