Pagina opties

Groter
RSS

Website online met ruiterroutes in de Kempen (19-05-2020)

Op 19 mei is de website www.paardrijdenindekempen.nl live gegaan! Ook is vanaf dat moment de knooppuntenkaart voor ruiters gratis beschikbaar bij de deelnemende bedrijven en bij de TIP’s in de Kempen. 

Op de website vindt u informatie over het nieuwe ruiternetwerk met knooppunten om zorgeloos te ruiteren en mennen, waarbij u zelf een route samen kunt stellen of kunt kiezen voor een themaroute. Meer dan 50 bedrijven doen mee. U kunt hierbij denken aan horeca, parkeer- en startlocaties, maneges en stallen, overnachtingsmogelijkheden en paardenverzorging en -benodigdheden.

De opening van dit nieuwe netwerk was eigenlijk gepland op 21 maart, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Toen is besloten om ook de website en de ruiterkaart niet uit te brengen. Nu in deze coronatijd steeds meer ruiters en menners eropuit trekken, is besloten om deze wel uit te brengen. Wel worden de ruiters en menners opgeroepen om zich te houden aan de richtlijnen wat betreft afstand en hygiëne. Daarnaast zijn, in verband met corona, nog niet alle deelnemende bedrijven open. Hopelijk is dat op korte termijn wel het geval zodat paardenliefhebbers uit heel Nederland hun hart op kunnen halen in de Kempen.

Knooppuntensysteem Kempen

De aanleg van dit knooppuntensysteem maakt onderdeel uit van een project waarvoor in het kader van Leader Grenscorridor N69 een Europese subsidie van bijna € 715.000,00 is toegekend. Naast de aanleg van het knooppuntensysteem verrichtten verschillende hippische bedrijven investeringen in ruitervoorzieningen bij hun bedrijven. Dat varieert van extra capaciteit voor de stalling van paarden, extra slaapgelegenheden voor paardenliefhebbers tot ontvangstruimtes, trailerplaatsen en parcoursen.

De aanleg van het netwerk en de investeringen door ondernemers worden in de markt gezet met extra marketinginspanningen, waaronder de nieuwe website en ruiterkaart.

Meer informatie

Meer informatie over het ruiternetwerk, de website of de routekaart kunt u vinden op www.paardrijdenindekempen.nl, of u kunt een mail sturen naar info@paardrijdenindekempen.nl