Pagina opties

Groter
RSS

Wandelen met de hond? Houd hem aangelijnd! (14-07-2021)

wandelen met hond

Net zoals in alle andere gemeenten heeft de gemeente Bladel ook veel bewoners die in het bezit zijn van een hond. Het is vanzelfsprekend dat deze dieren hun beweging nodig hebben en hun behoefte moeten doen.

Binnen de gemeente Bladel geldt dat honden, zowel binnen als buiten de bebouwde kom en ook in de natuurgebieden, aangelijnd moeten zijn. Helaas wordt met regelmaat geconstateerd dat honden niet aangelijnd zijn en dat de uitwerpselen niet opgeruimd worden. Dit leidt tot irritatie bij andere wandelaars en gebruikers van de openbare ruimte. Met name voor de mensen van KempenPlus die werkzaam zijn in de groenvoorziening, maar ook voor spelende kinderen is het erg onhygiënisch als ze hondenpoep tegenkomen op het gras en in het plantsoen.

Een boete voor het lopen met een niet-aangelijnde hond bedraagt € 99,-. Dit geldt ook voor het niet opruimen van de uitwerpselen. Als een hond achter het wild aanzit, kan de boete oplopen tot € 400,-.

Losloopgebied

In de gemeente Bladel is er één gebied aangewezen waar honden los mogen lopen. Dit gebied is gelegen aan de Pals, achter recreatiepark het Vennenbos. Voor meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/Natuurgebieden/kempen/Toegankelijkheid.