Pagina opties

Groter
RSS

Voedselbank Bladel laat niemand in de steek (26-03-2020)

De voedselbank Bladel is werkzaam in de gemeenten Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden. Recentelijk heeft de voedselbank besloten de deuren te sluiten in verband met de coronacrisis. 

De reden hiervoor is enerzijds dat supermarkten door het hamstergedrag geen eten meer over hebben dat ze aan de voedselbank kunnen doneren en anderzijds kon de voedselbank de veiligheid van hun vrijwilligers en bezoekers onvoldoende garanderen waar het gaat om besmettingsgevaar vanwege de beperkte ruimte bij de Voedselbank.

De gemeenten zijn in gesprek gegaan met de voedselbank over wat er nodig is om weer te kunnen openen. Hier wordt momenteel hard aan gewerkt. In de tussentijd zorgt de voedselbank voor een goede tijdelijke oplossing voor alle betrokken gezinnen. Hierdoor komt niemand zonder eten te zitten. Er worden bijvoorbeeld voedselbonnen verstrekt waarmee de gezinnen zelf hun boodschappen kunnen halen. De voedselbank dankt alle donateurs die hen op dit moment helpen.

Mensen die voor een voedselpakket in aanmerking denken te komen, worden aangemeld via de Afdeling Maatschappelijke Dienstverlening van de Kempengemeenten, Kempenplus, maatschappelijk werk, het zorgloket, vluchtelingenwerk of andere hulpverlenende instanties. U kunt zich normaliter niet rechtstreeks bij de voedselbank aanmelden, maar als noodoplossing kan dit tijdelijk wel via emailadres voedselbankbladel@gmail.com of mobiel 06 28948614.