Pagina opties

Groter
RSS

Tuinscore Blauwgroen Bladel (21-07-2021)

tuinbon

De zomervakantie breekt aan. Met de huidige maatregelen is het even de vraag wat kan en mag om weg te gaan. Maak het daarom thuis extra gezellig; in en om het huis!

Tijdens hete zomerdagen is het goed vertoeven in een klimaatvriendelijke tuin. Het scheelt namelijk zo’n 8 graden ten opzichte van een tuin die vol ligt met tegels. Het aanleggen van een tuin is een leuk tijdverdrijf waarbij het hele gezin betrokken kan zijn. Dus ga lekker aan de slag en maak uw tuin klimaatvriendelijk!

Vele kleine aanpassingen, groot effect

Klimaatverandering zorgt in Nederland voor heftige regenval én voor lange periodes met droog en warm weer. Particuliere tuinen van bewoners spelen een grote rol in het terugdringen van de wateroverlast en het omgaan met de toenemende hitte en langere periodes van droogte. De meeste tuinen zijn nog niet ingericht op tropische temperaturen of heftige regenbuien. Tijd voor verandering dus! Kleine aanpassingen in de tuin kunnen een groot effect hebben op het lokale klimaat rondom een woning.

Win een bon voor tuinplanten t.w.v. € 25,-!

Hoe is uw tuin ingericht? Natuur- en watervriendelijk? Kan deze alle invloeden aan? Zo niet, wat kunt u zelf nog doen? Bereken nu uw tuinscore om erachter te komen wat uw tuin nu al biedt. En u kunt gelijk zien wat u nog meer zou kunnen doen. Dat kan via de website www.blauwgroenbladel.nl/jouw-tuinscore.

Als u dit doet en uw gegevens én foto op de kaart plaatst, dan maakt u in de maanden juli en augustus kans op een tuinplantenbon t.w.v. 25 euro!  De bon is in te wisselen bij Tuincentrum Groenen voor, natuurlijk, tuinplanten! Winnaars krijgen een e-mail van de werkgroep Blauwgroen Bladel. Op de website vindt u meer informatie over deze werkgroep, ziet u enkele voorbeeldtuinen en vindt u veel tips! Samen werken we aan een betere omgeving en een blauwer en groener Bladel.