Pagina opties

Groter
RSS

Stijgend aantal besmettingen coronavirus (12-08-2020)

Helaas is het aantal mensen dat in Nederland positief test op het coronavirus de afgelopen weken weer gestegen. Ook in onze regio loopt het aantal besmettingen op. Tegelijkertijd is de aandacht voor de maatregelen aan het verslappen, terwijl deze juist nu belangrijker zijn dan ooit.

Alleen met deze maatregelen kunnen we ervoor zorgen dat het virus zich niet nog verder kan verspreiden.

Vermijd daarom zoveel mogelijk drukke plekken, werk zoveel mogelijk thuis en was vaak uw handen. Anderhalve meter afstand is en blijft de norm. Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en reuk? Blijf dan thuis en laat u testen. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar. U kunt een afspraak maken voor een coronatest via telefoonnummer 0800 - 1202.

Het volgen van de maatregelen is niet altijd makkelijk. Het is moeilijk voor de inwoners, de ondernemers en voor de mensen in de zorg. Toch is dit niet het moment om de teugels te laten vieren. Door het volgen van deze richtlijnen beschermen we namelijk de meest kwetsbare mensen in onze samenleving. Want alleen samen krijgen we corona onder controle.