Pagina opties

Groter
A A
RSS

Samenwerken voor toekomstbestendige maakindustrie in de Kempen (07-11-2018)

Vrijdag 26 oktober is de gemeenteraad, het college van B&W en het bestuur OBGB op uitnodiging van Brainport Eindhoven op bezoek geweest bij KSE Process Technology en Berlingr. Ze werden rondgeleid en kregen te zien wat deze twee Kempische bedrijven te bieden hebben.

KSE is een bedrijf dat zich al jaren genesteld heeft en met hun innovatieve systemen en software een wereldwijde marktpositie heeft veroverd. Berlingr timmert hard aan de weg en werkt daarbij veel samen met andere Kempische bedrijven. Het was een inspirerende middag waarbij het belang van de industrie voor de gemeente Bladel nog eens werd onderstreept. Er zitten zo’n 6000 tot 7000 arbeidsplaatsen op de berdrijventerreinen van de gemeente Bladel. Iets om trots op te zijn en uit te bouwen naar de toekomst toe in de vorm van een toekomstbestendige en slimme maakindustrie.

Economie groeit hard in de Kempen

Jaarlijks publiceert Elsevier in samenwerking met Bureau Louter de uitgave Toplocaties. Op basis van een aantal gegevens stelt Bureau Louter scores vast voor drie economische factoren; het aantal arbeidsplaatsen en de spreiding daarvan, de toegevoegde waarde van alle arbeid en het aantal startende bedrijven. Deze drie factoren worden gewogen en per gemeente en regio wordt er een rapportcijfer gegeven. Na de regio Amsterdam (8,3) en de regio Zwolle (7,6) scoort de Kempen een 7,5. Daarmee behoort de Kempen tot de top 3 van hardst groeiende regio’s in Nederland in 2012 tot 2017.