Pagina opties

Groter
RSS

Presentatie beelden aanzicht nieuwe MFA-Hapert (09-10-2019)

Op dinsdag 8 oktober werd de richtlijn voor het ontwerp van de buitenkant (het aanzicht) van de nieuwe MFA-Hapert gepresenteerd aan raads- en commissieleden en aan de direct omwonenden van het MFA-gebied. Op 30 oktober wordt de presentatie herhaald in de openbare vergadering van het G.B.O.H. Vijf geselecteerde bedrijven zullen met het ontwerpkader aan de slag gaan en in januari 2020 een concrete aanbieding doen voor de bouw van de MFA.

Al jaren wordt er gesproken over de komst van een nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) in Hapert. Dat nieuwe gebouw moet onderdak gaan bieden aan het gemeenschapshuis, de basisschool, kinderopvang, het ouderensteunpunt en de bibliotheek. Er is tevens een kapelruimte voorzien.

Op 20 juni jl. heeft de gemeenteraad het benodigde krediet beschikbaar gesteld. Half oktober zullen vijf geselecteerde bedrijven aan de slag gaan om de gemeente in januari 2020 een concrete aanbieding te doen voor de bouw van de nieuwe MFA.

De afgelopen maanden is samen met de toekomstige gebruikers hard gewerkt om goed te beschrijven wat de gemeenschap van de nieuwe MFA verwacht. De architect die de gemeente heeft bijgestaan bij het functioneel ontwerp van de binnenkant, heeft ook een voorzet gedaan voor hoe de buitenkant van de MFA er in grote lijnen uit moet komen te zien. Deze voorzet geldt als richtlijn waarbinnen bedrijven het ontwerp verder uit kunnen werken.

Beeld is gemaakt door Tarra architectuur en stedenbouw.