Pagina opties

Groter
RSS

Onderzoek inwonerspanel over gemeenschappelijk wonen en cohousing (24-03-2021)

cohousing

Het digitaal inwonerspanel van de gemeente Bladel wordt ingezet om inwoners vanaf 16 jaar makkelijk en snel hun mening te laten geven over allerlei onderwerpen. Veel inwoners doen hier al aan mee.

Eind maart staat er een nieuw onderzoek gepland over gemeenschappelijk wonen en cohousing.

Gemeenschappelijk wonen is een vorm van wonen waarbij meerdere bewoners/huishoudens bewust kiezen om met elkaar te wonen. Huishoudens beschikken over een zelfstandige woning of wooneenheid en delen gemeenschappelijke voorzieningen en ruimtes met elkaar zoals een berging, parkeerplaats of tuin.

Cohousing is een vorm van gemeenschappelijk wonen. Mensen behouden hierbij een eigen woning maar kiezen er bewust voor om met elkaar samen te leven en gebruik te maken van gemeenschappelijke faciliteiten. Het verschil tussen gemeenschappelijk wonen en cohousing is de manier van wonen en leven. Bij een woongemeenschap gaat het om het wonen in gemeenschappelijke zin waarbij faciliteiten met elkaar gedeeld worden. Bij cohousing gaat het – naast het delen van faciliteiten – echt om het samen leven en er voor elkaar zijn.

Heeft u zich nog niet aangemeld voor het inwonerspanel en wilt u graag meedoen aan dit onderzoek (en toekomstige onderzoeken)? Ga dan naar www.inwonerspanelbladel.nl en klik op ‘Aanmelden’. U wordt dan gevraagd om enkele gegevens in te vullen, zodat u de juiste vragenlijsten toegestuurd krijgt. Er wordt zeer zorgvuldig en vertrouwelijk omgegaan met uw gegevens en deze worden anoniem verwerkt.

De gemeente werkt samen met Research 2Evolve, een gespecialiseerd onderzoeksbureau. Deze onafhankelijke partij beheert het inwonerspanel en voert de onderzoeken uit namens de gemeente. Op www.inwonerspanelbladel.nl vindt u meer informatie en kunt u ook uw vragen stellen.