Pagina opties

Groter
RSS

NAH-Jong, een groep voor jongeren met Niet Aangeboren Hersenletsel (10-07-2019)

Op 17 juni 2019 vond de informatieavond ‘Grip op je leven’ voor jongeren en jongvolwassenen met NAH, plaats in het Aquinohuis. Naast de organisatoren en sprekers, waren er vier geïnteresseerden. Een mooie opkomst voor een eerste bijeenkomst.

Ongedwongen en gezellig

Voor iedereen was het wel een beetje spannend, zo’n nieuw begin en een groep onbekenden. Al snel kwam een uitwisseling van ervaringen op gang en vonden de jongeren (h)erkenning bij elkaar. Soms vanzelf en soms door wat de spreekster en ervaringsdeskundige vertelden. De sfeer was ongedwongen en gezellig. 

Het vervolg

Twee jongeren wilden zich heel graag aansluiten bij de groep. Op 24 juni 2019 was de eerste bijeenkomst van NAH-Jong met in totaal vier deelnemers. Het was een bijeenkomst die vooral in het teken stond van kennismaken. Vooral het sociale aspect van de groep wordt belangrijk gevonden. Leeftijdsgenoten kunnen elkaar ontmoeten waarbij (h)erkenning een belangrijke rol speelt. 

Iedere maand bij elkaar

NAH-Jong komt iedere 1e maandag van de maand, van 19.00 tot 20.30 uur in het Aquinohuis in Bergeijk, bij elkaar. De avonden worden voorbereid door de twee initiatiefnemers van de groep en worden ingevuld met thema’s, het delen van ervaring, een activiteit, etc. 

Heeft u interesse om aan te sluiten?

Misschien leest u nu pas over deze groep en denkt u erover om u aan te sluiten bij deze groep. U bent van harte welkom. Aanmelden kan via stichting Wél! Welzijn de Kempen, e-mail zelfhulp@welzijndekempen.nl of tel. 0497-514746. De contactpersoon van de groep neemt dan contact met u op ter kennismaking en om afspraken te maken. De volgende bijeenkomst is op 5 augustus 2019.