Pagina opties

Groter
A A
RSS

Nacht van de Nacht (05-11-2018)

Zaterdag 27 oktober heeft de jaarlijkse Nacht van de Nacht weer plaatsgevonden, waarbij bijna 70 mensen konden genieten van een avondwandeling door het donker in de bossen bij de Pals. Dit jaar stond de Nacht van de Nacht in het teken van Bockenreyders, kabouters en wilde zwijnen.

Na een prachtige zonsondergang begon een mooie wandeling onder de sterren met een vrijwel heldere hemel. Dit jaar vertelde Evert Meijs het verhaal van de Bockenreyders, natuurlijk in Brabants dialect. Het verhaal van Koning Kyri√ę werd verteld door Toon van den Akker, waarbij er ook nog heuse kabouters zijn gesignaleerd in het bos. Vervolgens werd men ook nog bijgepraat over de wilde zwijnen door Harrie Peeters. Een erg actueel onderwerp, waar tijdens de wandeling nog lang over werd doorgepraat. Na de wandeling kon men zich traditiegetrouw opwarmen met erwtensoep.

De Nacht van de Nacht is een landelijk evenement en de wandeling in de gemeente Bladel wordt jaarlijks georganiseerd door de gemeente Bladel en Staatsbosbeheer. Het evenement is bedoeld om aandacht te vragen voor het belang van duisternis. De Nederlandse steden beginnen ook langzaam steeds donkerder te worden. Wilt u meer weten over de Nacht van de Nacht, lichtvervuiling en wat u zelf kunt doen om dit tegen te gaan? Kijk dan eens op www.platformlichthinder.nl en www.nachtvandenacht.nl.