Pagina opties

Groter
RSS

Koninklijke onderscheiding voor Toon Daniëls uit Bladel (26-04-2021)

De heer Toon Daniëls is op 26 april benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding uitgereikt door burgemeester Remco Bosma van de gemeente Bladel, die hem buiten zijn huis verraste met het heuglijke nieuws.

Toon Daniëls zet zich al ruim 50 jaar in als vrijwilliger. Zo maakte hij zich sinds de oprichting van Speeltuin de Hofstad in 1968 verdienstelijk voor deze speeltuin. Hij hielp destijds mee de eerste speeltoestellen te plaatsen. Tot eind 2003 werkte hij mee aan het onderhoud ervan. Omdat Toon Daniëls EHBO-er is en tegenover de speeltuin woont, kan men bij ongelukjes altijd op hem rekenen.

Sinds 1970 is Daniëls vlagger bij alle wielerwedstrijden die door Wielervereniging Het Snelle Wiel georganiseerd worden. Zo kan bijvoorbeeld de bekende wielerkoers ‘De Acht van Bladel’ al meer dan 50 jaar op hem rekenen.
In de periode 1996 tot 2003 was Toon Daniëls behulpzaam bij de activiteiten van jeugdvakantiewerk Mezzeveulespeule in Bladel. Hij stond dan op het podium om een personage uit het thema te spelen. Dit was altijd een feestje. Sinds 2000 regelt Toon Daniëls de kaartavonden van buurtvereniging d’Ouwe Toren. Namens de buurtvereniging is hij ook een luisterend oor en een vertrouwenspersoon voor ouderen.

Daarnaast is de heer Daniëls vrijwilliger bij de Vrienden van de Kerststal. Hij was er voorzitter van 2009 tot 2017. Nog steeds onderhoudt hij de contacten met sponsors en helpt hij bij de opbouw en afbraak van de kerststal.
Bij Seniorenvereniging Bladel was Toon Daniëls actief in het bestuur van 2010 tot 2019. Nu nog zet hij zich in voor de vereniging; als lid van de werkgroep rouw en jubilea, de vervoersdienst, de klussendienst van de woningbouwvereniging en het klein onderhoud van accommodatie De Schouw. Samen met anderen organiseert hij de maandelijkse activiteit ‘Uit eten met de Seniorenvereniging Bladel’. Ook voor de dagtocht van de minder-mobiele leden is Daniëls altijd beschikbaar.

Foto: Imca van de Weem