Pagina opties

Groter
RSS

Kind en Scheiding: ondersteuning in de Kempen (02-06-2021)

poster Kind en Scheiding

Heeft u vragen over scheiden met kinderen? Dan kunt u terecht bij Centrum voor Jeugd en Gezin+ (CJG+) de Kempen.

Het project ‘Kind en Scheiding’ richt zich op inwoners die te maken hebben met een scheiding en vragen hebben hoe hier goed mee om te gaan in het belang van hun kinderen.

  • U kunt kijken op www.kempengemeenten.nl/kind-en-scheiding.
  • Heeft u nog vragen na het raadplegen van de website? Bel 0497 - 74 55 44 en laat een afspraak inplannen voor het telefonisch spreekuur (dit is voor kinderen, ouders en omgeving. Dit kan anoniem). Vanuit het spreekuur kunnen jeugd- en gezinswerkers van CJG+ met expertise op het gebied van kind en scheiding vragen beantwoorden.
  • Tijdens het spreekuur kan met u gekeken worden of er nog iets meer nodig is, waarbij we onder andere ook een specifieke online training hebben ontwikkeld.

Op basis van vijf jaar ervaring van CJG+ in de Kempen is gebleken dat vraagstukken rondom scheiding vaak gepaard gaan met een zoektocht naar de juiste aanpak voor ouders. Veelvoorkomende vragen bij situaties rondom scheiding zijn ‘Hoe vertellen we het aan de kinderen?’, ‘Mijn kind is vaak boos sinds de scheiding, hoe ga ik daar mee om?’, ‘Mijn ex stelt te weinig regels bij de kinderen, hoe ga ik daar mee om?’, ‘Hoe zijn we als ex-partners toch samen ouders?’, ‘Hoe zeg ik tegen papa dat ik wel met mama op vakantie wil?’ en ‘Mijn ouders maken ruzie waar ik bij ben, wat nu?’. 

Om gebruik te maken van het spreekuur kan tijdens kantooruren naar 0497 - 74 55 44 gebeld worden waarna een belafspraak voor het telefonisch spreekuur wordt gemaakt.