Pagina opties

Groter
RSS

Kind en Scheiding; ondersteuning in de Kempen (17-02-2021)

Kind en scheiding flyer

Heeft u vragen over scheiden met kinderen? Dan kunt u terecht bij Centrum voor Jeugd en Gezin+ (CJG+) de Kempen.

Het project ‘Kind en Scheiding’ is gericht op inwoners die te maken hebben met een scheiding en vragen hebben hoe hier goed mee om te gaan in het belang van hun kinderen.

  • U kunt kijken op www.kempengemeenten.nl/kind-en-scheiding.
  • Heeft u nog vragen na het raadplegen van de website, bel dan (0497) 745 544 en maak een afspraak voor het telefonisch spreekuur (voor kinderen, ouders en omgeving: anoniem). Vanuit het spreekuur kunnen jeugd- en gezinswerkers van CJG+ met expertise op het gebied van Kind en Scheiding vragen beantwoorden.
  • In het spreekuur kan met u gekeken worden of er nog iets meer nodig is, waarbij er onder andere ook een specifieke online training is ontwikkeld.

Op basis van vijf jaar ervaring van CJG+ in de Kempen is gebleken dat vraagstukken rondom scheiding vaak gepaard gaan met een zoektocht naar de juiste aanpak voor ouders. Veel voorkomende vragen bij situaties rondom scheiding zijn ‘Hoe vertellen we het de kinderen?’, ‘Mijn kind is vaak boos sinds de scheiding, hoe ga ik daar mee om?’, ‘Mijn ex stelt te weinig regels bij de kinderen, hoe ga ik daar mee om?’, ‘Hoe zijn we als ex-partners toch samen ouders?’, ‘Hoe zeg ik tegen papa dat ik wel met mama op vakantie wil?’ en ‘Mijn ouders maken ruzie waar ik bij ben, wat nu?’. 

Om gebruik te maken van het spreekuur kan tijdens kantooruren naar (0497) 745 544 gebeld worden waarna een belafspraak voor het telefonisch spreekuur wordt gemaakt. Meer informatie: www.kempengemeenten.nl/kind-en-scheiding.