Pagina opties

Groter
A A
RSS

Kamperen bij de boer door jongeren (29-05-2019)

Kamperen bij de boer is een bekend fenomeen in de gemeente Bladel en omgeving. Het is een leuk initiatief dat in de meeste gevallen goed verloopt. Om inzicht te krijgen in het aantal groepen jongeren dat in de zomermaanden op eigen terrein kampeert en vanuit veiligheidsoverwegingen, vraagt de gemeente de grondeigenaren of de kampeerders om dit te melden. In geval van calamiteiten, zoals extreme weersomstandigheden, is het voor de gemeente handig om te weten waar de jongeren zich bevinden.

Daarnaast hebben in voorgaande jaren jammer genoeg een aantal incidenten plaatsgevonden, zoals overmatig drankgebruik en geluidsoverlast. Dit kan zowel voor de omgeving als voor de jongeren zelf leiden tot vervelende situaties.  

Verantwoordelijkheid

In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente Bladel staat dat kamperen buiten een kampeerterrein niet is toegestaan. Er is echter een uitzondering, namelijk het kamperen voor ‘eigen gebruik op eigen terrein’. In bepaalde gevallen kan het kamperen van jongeren bij de boer daar onder vallen. Als een van uw kinderen op uw erf wil kamperen en daarvoor wat vrienden en vriendinnen uitnodigt, is dat dus toegestaan.  

De gemeente rekent er echter wel op dat u een oogje in het zeil houdt. Met name wordt aandacht gevraagd voor alcoholmisbruik (geen alcohol onder de 18), het voorkomen van overlast voor anderen en het ontstaan van onveilige situaties. Het stoken van een open vuur is niet toegestaan. Mocht er ondanks alle preventieve maatregelen toch iets fout gaan, dan is de gemeente genoodzaakt om een kijkje te komen nemen en op basis daarvan passende actie te ondernemen. 

Melden

De gemeente verzoekt de grondeigenaren of kampeerders zich te melden. Dit kan tot uiterlijk twee weken voorafgaand aan de kampeerweek via t.waale@bladel.nl. Graag ontvangt de gemeente de namen en contactgegevens van de kampeerders, de locatie waar zal worden gekampeerd en de contactgegevens van de grondeigenaren. Als dank ontvangen de kampeerders van de gemeente een welkomstpakket.