Pagina opties

Groter
A A
RSS

Houd uw hond aan de lijn en verdien een Bladel bon! (17-04-2019)

Het is weer lente en deze tijd staat in het teken van nieuw leven. In april worden weer nieuwe reekalfjes geboren. Het broedseizoen is al vanaf 15 maart van start gegaan. De natuur heeft nu extra behoefte aan rust en zo min mogelijk verstoring. De rust van (jonge) dieren wordt verstoord als mensen of honden te dichtbij komen.

Als (jonge) dieren worden aangeraakt door mensenhanden of besnuffeld door een hond, worden ze soms zelfs verstoten vanwege de geur. Bovendien kan een beet van een hond resulteren in een wond die gaat ontsteken, met alle gevolgen van dien. Let er daarom extra op dat u uw hond aan de lijn houdt. 

In de natuurgebieden van de gemeente Bladel is het het hele jaar verplicht de hond aangelijnd te houden, met uitzondering van het losloopgebied bij het Vennenbos. Helaas houden de meeste hondenliefhebbers zich niet aan deze regel. Met als gevolg dat honden wilde dieren verjagen of zelfs aanvallen en een last zijn voor andere recreanten. 

De toezichthouders van de gemeente delen de komende maanden Bladel bonnen uit ter waarde van € 2,50 aan degenen die hun hond(en) aan de lijn hebben. Deze bon kunt u besteden bij alle ondernemers in Bladel Centrum, herkenbaar aan de raamsticker. Heeft u uw hond niet aan de lijn? Dan kunt u een boete krijgen van € 104,-. Als een hond achter wild aanzit, kan de boete nog hoger oplopen.