Pagina opties

Groter
RSS

Het Vrijwilligersbureau Bladel (VBB) gesloten tijdens vakantieperiode (03-07-2019)

Tijdens de schoolvakantie, van 8 juli t/m 18 augustus, is het vrijwilligersbureau gesloten. Op woensdag 21 augustus a.s. zijn zij weer geopend en klaar om u te ontvangen tijdens het inloopspreekuur in het gemeentehuis te Bladel.

Doet u ook mee?

De zomervakantie komt er weer aan en de meeste verenigingen evalueren nu het voorbije jaar ten behoeve van het nieuwe seizoen. Wat ging er goed, wat kan beter en is er nog voldoende mankracht om in augustus of september weer voluit van start te kunnen gaan met de vereniging. De start van een nieuw seizoen is een mooi moment voor (nieuwe) vrijwilligers om in te stappen als ondersteuning op welk gebied dan ook bij een vrijwilligersorganisatie. Vele handen maken het werk licht en daarom zien vrijwilligersorganisaties graag nieuwe vrijwilligers komen.

Vrijwilligerswerk biedt u meer dan u denkt!

Vrijwilligerswerk wordt niet voor niets het cement van de samenleving genoemd. Een cliché, maar net als sommige andere clichés bevat het een grote kern van waarheid. Het zorgt voor sociale samenhang en leefbaarheid binnen de samenleving. Door zich samen met gelijkgestemden als vrijwilliger in te zetten voelen mensen zich onderdeel van een hechte gemeenschap.
Naast de maatschappelijke waarde is er ook de economische waarde. Er zijn namelijk heel veel activiteiten die niet uitgevoerd  kunnen worden zonder de inzet van vrijwilligers. Als al deze activiteiten door professionals – lees betaalde krachten – gedaan moesten worden, zou er veel minder mogelijk zijn.

Een aantal vrijwilligers zijn volgens traditie verbonden aan de organisatie waarbij zij actief zijn of komen er mee in contact door hun kinderen, maar vrijwilligerswerk biedt heel veel meer. U kunt iets betekenen voor de samenleving en tevens iets leren. U blijft actief en ontmoet mensen buiten uw normale netwerk, samen met andere vrijwilligers werkt u naar een bepaald doel toe en deelt u het plezier van het bereiken van dat doel.
Het kan ook een opstap zijn naar een betaalde baan omdat u ervaring opdoet en weer in een ritme komt.

Hulp bij het vinden van het juiste vrijwilligerswerk

Het Vrijwilligersbureau Bladel is het centrale punt waar vraag en aanbod op het gebied van vrijwilligerswerk samenkomt. De medewerkers van het bureau helpen u graag om leuk maar vooral passend vrijwilligers te vinden. Tevens plaatsen zij vacatures van organisaties op de site zodat iedereen kan zien door wie er ondersteuning gevraagd wordt. De vacatures die worden aangeboden zijn heel divers. Er is onder andere vrijwilligerswerk beschikbaar in bestuur, cultuur, natuur, sport, vervoer, vluchtelingenhulp, welzijn en zorg  en andere soorten van vrijwilligersorganisaties.

Voor vragen, advies en opgave van vacatures voor vrijwilligers kunt u mailen naar: info@vrijwilligersbureaubladel.nl. Wilt u graag vrijwilligerswerk gaan doen? Kijk dan op de vacaturesite van het Vrijwilligersbureau: www.vrijwilligersbureaubladel.nl.

Bezoek het vrijwilligersbureau

Op woensdag en vrijdag kunt u van 9.00 tot 11.00 uur binnenlopen op het spreekuur van het Vrijwilligersbureau Bladel voor een informatief gesprek. U bent van harte welkom!
Fijne zomervakantie toegewenst van alle (vrijwillige) medewerkers.