Pagina opties

Groter
RSS

Gemeente Bladel, Rabobank en ZAPpers slaan de handen ineen (02-09-2020)

Foto van de overhandiging van de eerste Afvalkar aan een ZAPper

Samen houden we de gemeente schoon!

In de gemeente Bladel dragen veel inwoners bij aan een schone omgeving door vrijwillig zwerfafval op te ruimen. Uit waardering voor hun fanatieke inzet slaan de Rabobank en gemeente Bladel nu de handen ineen om deze bewoners extra ondersteuning te bieden. Door de sponsoring van handige zwerfafvalkarren wordt deze vrijwillige inzet nu nog gemakkelijker gemaakt.

Vrijwillige participatie

Van een schone leefomgeving kan iedereen genieten. Daarom zorgt een leeg blikje op straat, een flesje in de berm of een snoepwikkel in het bos voor grote ergernis bij velen. In gemeente Bladel zijn er gelukkig veel inwoners actief om zwerfafval in de omgeving op te ruimen. Deze vrijwillige ZwerfAfvalPakkers, of ZAPpers, leveren daarmee een enorme bijdrage aan een prettige en veilige leefomgeving. Als blijk van waardering ondersteunen de gemeente Bladel en de Rabobank deze ZAPpers door sponsoring van handige zwerfafvalkarren. Als ledenraadslid van Rabobank laat Gerrie Willems weten dat op deze manier ‘iedereen een steentje bij kan dragen’.

Samenwerken voor een schone gemeente

De gemeente Bladel en de Rabobank zijn hiervoor de samenwerking aangegaan. De gemeente schenkt veel aandacht aan de aanpak van zwerfafval. Vrijwilligers werden al langer actief ondersteund, maar met deze zwerfafvalkarren kan er nog beter in hun behoefte voorzien worden. ‘Bij het opruimen verzamel je al snel een volle zak zwerfafval. Dan wordt het sjouwen met zo’n volle zak al snel erg zwaar!’, aldus een van de actieve ZAPpers. Meerdere vrijwilligers kunnen dankzij deze samenwerking nu een zwerfafvalkar in gebruik nemen.

Zwerfafvalkarren

Ook aan ZAPper Janus Bleijs (op de foto rechts) werd afgelopen donderdag een zwerfafvalkar overhandigd (op gepaste afstand). Hij kreeg de zwerfafvalkar van wethouder Fons d’Haens van de gemeente Bladel (op de foto links) en Gerrie Willems van de Rabobank (midden) Wilt u ook zo’n zwerfafvalkar in gebruik nemen om de omgeving samen schoon te houden? Neem dan contact op met teamschoon@onsburo.eu om de mogelijkheden te bespreken.

Team Schoon van adviesbureau onsburo ondersteunt gemeente Bladel met de aanpak van zwerfafval.